Ιtalgas: Επέκταση σε έξυπνα ψηφιακά δίκτυα διανομής, βιομεθάνιο και πράσινο υδρογόνο

Ιtalgas: Επέκταση σε έξυπνα ψηφιακά δίκτυα διανομής, βιομεθάνιο και πράσινο υδρογόνο
Παρασκευή, 10/09/2021 - 19:23

Ο επικεφαλής της Italgas τόνισε ότι η εταιρεία αποτελεί τον ιδανικό συνεταίρο για να υποστηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην πορεία προς την απανθρακοποίηση

Μήνυμα της διοίκησης για τη ισχυρή συμμαχία Ελλάδας -Ιταλίας για την απανθρακοποίηση της οικονομίας μετά την απόκτηση της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Στον ισχυρό ρόλο που θα διαδραματίσει η Italgas στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, επενδύοντας στα δίκτυα φυσικού αερίου, αναφέρεται με δηλώσεις τους ο επικεφαλής της εταιρείας Paolo Gallo.

Μετά την ανακήρυξη της Ιταλικής εταιρείας από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέου επενδυτή για την απόκτηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, το αφεντικό της Italgas τόνισε ότι η εταιρεία αποτελεί τον ιδανικό συνεταίρο για να υποστηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην πορεία προς την απανθρακοποίηση.

Χάρη όπως ανέφερε σε μια νέα γενιά δικτύων διανομής «native digital» – εκτεταμένα, ευέλικτα και smart – θα υποστηρίξουμε μέσω του φυσικού αερίου τη σταδιακή εγκατάλειψη του άνθρακα και του λιγνίτη προωθώντας ταυτοχρόνως την ενεργειακή μετάβαση προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως για παράδειγμα το βιομεθάνιο, το e-gas και το πράσινο υδρογόνο.

«Θα φέρουμε στην Ελλάδα την εμπειρία και την ικανότητα υλοποίησης που έχουμε αποκτήσει σε σχεδόν δύο αιώνες ιστορίας, μαζί με τις δεξιότητες που αναπτύχθηκαν με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δικτύου και με την Digital Factory πoυ με βάση τα σημερινά δεδομένα θέτει τον Όμιλο Italgas σε μία θέση αδιαμφισβήτητης τεχνολογικής υπεροχής στον τομέα παγκοσμίως».

Ο Πρόεδρος της Italgas, Alberto Dell’Acqua, δήλωσε από την πλευρά του ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού επιβραβεύει την ικανότητα της Ιταλίας να ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες , καθώς και την ικανότητα της ηγεσίας της Italgas να αναπτύσσεται σε διεθνές επίπεδο.

newmoney.gr