«Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Καταγγελίες για ανατιμήσεις σε προϊόντα, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας

«Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Καταγγελίες για ανατιμήσεις σε προϊόντα, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας
Τετάρτη, 06/07/2022 - 07:02

Μέχρι την Παρασκευή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή».

Μέχρι την Παρασκευή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή». Θα πρέπει όμως να προσέξουν όσοι έχουν αλλάξει πάροχο το τελευταίο διάστημα και δεν έχουν λάβει νέο λογαριασμό, μήπως δώσουν λάθος αριθμό παροχής.

Την επισήμανση αυτή κάνει λογιστής μιλώντας το iEnergeia.gr, αναφέροντας πως στην αίτηση «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» πρέπει να βάλει ο φορολογούμενος τον αριθμό παροχης με τα 11 ψηφία. Σε αντίθεση με τη φορολογική δήλωση που σου ζητάει 9 ψηφία. Επομένως, εάν ένας φορολογούμενος έχει αλλάξει πάροχο τότε θα πρέπει να προσέξει το 10ο και 11ο ψηφίο με τα οποία δεν ασχολείται η φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με τον λογιστή σε τρεις περιπτώσεις αιτήσεων αντιμετώπισε πρόβλημα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν λάβει νέους λογαριασμούς μετά την αλλαγή παρόχου και θεωρούσαν ότι ο σωστός αριθμός παροχής υπάρχει και στους παλιούς λογαριασμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να τους «πετάει» έξω το σύστημα. Άρα χρειάζεται προσοχή για όσους έχουν αλλάξει πρόσφατα πάροχο.

Επίσης, ένα σημαντικό πρόβλημα έχει να κάνει με τα παιδιά άνω των 18 χρόνων που είναι και φοιτητές και έχουν δική τους μισθωμένη κατοικία, αλλά μπορεί να είναι και εξαρτώμενα τέκνα, άρα να μπαίνουν στην φορολογική δήλωση των γονιών τους. Παρότι κάνουν ξεχωριστή δήλωση με δική τους κύρια κατοικία το σύστημα «χτυπάει» ότι είναι προστατευόμενα τέκνα και δεν τους αφήνει να κάνουν αίτηση, κάτι που δεν περιγράφεται στην υπουργική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των ζητημάτων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της αίτησης καταγράφηκαν επίσης καταγγελίες για ανατιμήσεις σε προϊόντα, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο iEnergeia.gr ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ελλάδος κ. Γιώργος Λεχουρίτης αρκετοί καταναλωτές κατήγγειλαν παρόμοια περιστατικά, όπως για παράδειγμα την αύξηση της τιμής κατά 27% ψυγειοκαταψύκτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων με ηλεκτρικά είδη.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/07/2022 - 14:26