Μυτιληναίος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό

Μυτιληναίος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό
Eurokinissi
Πέμπτη, 01/06/2023 - 17:22

Ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας εκτός Ελλάδας άφησε μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ στο θέμα στη δεδομένη συγκυρία, ό,τι κι αν πω θα υπάρξει κάποιος που θα το εκμεταλλευθεί πολιτικά», υπογράμμισε. Επίσης ο Ευάγγελος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση που θα ληφθεί δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, η οποία είναι δεδομένη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Η περίπτωση αλλαγής έδρας είναι εσωτερική επιλογή και οφείλεται στην πίεση μεγάλων μετόχων της εταιρείας, που θεωρούν ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σε εξευτελιστικά επίπεδα», τόνισε.

Οι μέτοχοι αυτοί εκτιμούν ότι μόνον αν μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας στο εξωτερικό, θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε η μετοχή να διαμορφωθεί στα επίπεδα που αναλογούν στα μεγέθη που έχει πλέον αποκτήσει η Mytilineos.

«Επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ για το θέμα στις 27 Ιουλίου, μετά το conference call για τα αποτελέσματα του πρώτου 6μηνου», πρόσθεσε.