Γιάννης Τριήρης: «Ναυάγιο» στον κάμπο για το «επιτελικό κράτος»

Γιάννης Τριήρης: «Ναυάγιο» στον κάμπο για το «επιτελικό κράτος»
Γιάννης Τριήρης Γιάννης Τριήρης
Παρασκευή, 08/09/2023 - 06:37

Η Ελλάδα και κυρίως ο θεσσαλικός κάμπος πνίγηκαν από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, αναδεικνύοντας με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όποιες δικαιολογίες και να σκαρφιστεί ο πρωθυπουργός, όποια άλλοθι και αν ψάχνουν οι υπουργοί του και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη η πραγματικότητα δεν μπορεί να παραποιηθεί.

Το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη ναυάγησε στον κάμπο.

Ό,τι και αν επικαλεστεί η κυβέρνηση, απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες τους για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα.

Δυστυχώς ήδη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι επισήμως αγνοούνται με τις πιθανότητες τα θύματα να αυξηθούν να είναι πολλές.

Και όλα αυτά ενώ οι επιστήμονες είχαν ενημερώσει εγκαίρως για την κακοκαιρία που έρχεται.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στάθηκε ανίκανη να οργανώσει μια γραμμή άμυνας και να σώσει ζωές και περιουσίες από τον αφανισμό.

Ακριβώς τα ίδια και χειρότερα είχαν γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και με τις φονικές πυρκαγιές.

Δικαιολογίες περί ακραίων καιρικών φαινομένων και περί κλιματικής αλλαγής που τα δημιουργεί δεν υπάρχουν.

Εδώ μιλάμε για ένα κράτος μπάχαλο, με ανθρώπους σε καίρια πόστα που είναι παντελώς ανίκανοι να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πλάνα για την προστασία των πολιτών.

Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του μέχρι τους επικεφαλής και αξιωματούχους των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Ο ελληνικός λαός δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, με υπαιτιότητα της κυβέρνησης που επανεξέλεξε προ δυο μηνών και μάλιστα με τεράστια διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Και την επανεξέλεξε γιατί πίστεψε ότι μπορεί να τον προστατέψει.

Προφανώς και έκανε λάθος. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολες συνθήκες. Και δεν είναι μόνο οι φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες που απειλούν τους πολίτες.

Η δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά, απουσία Λιμενικών που θα έπρεπε να βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος για να την αποτρέψουν, καταδεικνύει την πλήρη διάλυση του κράτους.

Όπως και η εγκληματικότητα στους δρόμους λόγω απουσίας αστυνομικών , όπως και η δυσλειτουργία των κρατικών νοσοκομείων λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως τα σχολεία λόγω έλλειψη δασκάλων και καθηγητών, όπως καίριες δημόσιες υπηρεσίες όπως ο ΕΦΚΑ που εξακολουθεί να κάνει χρόνια για την έκδοση συντάξεων.

Οι κρατικές υπηρεσίες είναι άδειες από προσωπικό –ίσως αυτό να οφείλεται και στα μνημόνια που μας επιβλήθηκαν- και ο ανεπαρκής αριθμός πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών, γιατρών και γενικότερα δημόσιων λειτουργών δυσχεραίνει απίστευτα το έργο τους.

Δεν ευθύνονται αυτοί για την αδυναμία αντιμετώπισης δύσκολων γεγονότων της καθημερινότητας μας.

Ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το δήθεν «επιτελικό κράτος» που διαφημίζει για να κρύψει της «ναυτίας» που της προκαλεί κάθε τι δημόσιο.