Γιάννης Τριήρης: Τους λούζει κρύος ιδρώτας

Γιάννης Τριήρης: Τους λούζει κρύος ιδρώτας
Τρίτη, 21/03/2023 - 05:45

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν τις εκρηκτικές αντιδράσεις των πολιτών και έχει αρχίσει να τους λούζει κρύος ιδρώτας.

Δικαίως και είναι και δηλώνουν αγανακτισμένοι και οργισμένοι οι πολίτες, καθώς μετά το σοκ που υπέστησαν από την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και την απώλεια 57 ανθρώπων, τώρα είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν το θέατρο του παραλόγου που έχει στήσει η κυβέρνηση με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό και κάποιους υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και κομπάρσους διάφορους χειροκροτητές και υποτακτικούς της.

Η επιχείρηση διάχυσης των ευθυνών και «ανοίγματος» των ερευνών για το φονικό δυστύχημα σε βάθος δεκαετιών, είναι ένα παλιό πολιτικό κόλπο για να αποφύγουν τις ευθύνες τους αυτοί που φταίνε.

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να κρύψει από την ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση και οι «τελάληδες» της είναι ότι το τραγικό συμβάν στα Τέμπη έλαβε χώρα στις 28 Φεβρουαρίου του 2023. Και την αποφράδα εκείνη μέρα πρωθυπουργός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αρμόδιος υπουργός ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και μάλιστα με θητεία που πλησίαζε σχεδόν τα 4 χρόνια.

Το δυστύχημα στα Τέμπη λοιπόν αυτούς πρέπει να στοιχειώνει περισσότερο από κάθε άλλον στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

Αλλά αυτό δυστυχώς δεν το βλέπουν οι πολίτες, όσοι τουλάχιστον δεν φορούν κομματικές παρωπίδες.

Γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις -όσο και αν είναι εμφανής η προσπάθεια των δημοσκόπων να γενικεύσουν τις ευθύνες με ερωτήσεις-παρωδία- οι συμμετέχοντες επιρρίπτουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τις ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη στη σημερινή κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν τις εκρηκτικές αντιδράσεις των πολιτών και έχει αρχίσει να τους λούζει κρύος ιδρώτας.

Οι διαδηλώσεις στους δρόμους συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή και ένταση και οι δημοσκοπήσεις αλλά και οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ότι πλέον τόσο η κυβέρνηση όσο και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η προβιά του εκσυγχρονιστή έπεσε και ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε αρχίσει αρκετά νωρίτερα να «θολώνει».

Με τους υπερβολικούς θανάτους από τον κορονοϊό, με την επέλαση της ακρίβειας και την επικράτηση της αισχροκέρδειας στην αγορά, με το πλήγμα στη Δημοκρατία από τις παράνομες παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, με την τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία που άφηνε ασθενείς εκτός νοσοκομείων και χειρουργείων για μήνες ολόκληρους, για την εργοδοτική ασυδοσία ιδιαίτερα στον τουρισμό, για την καθήλωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι προεκλογικές παροχές δεν μπορούν να σβήσουν την πραγματική εικόνα, ούτε να καλύψουν τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για την τετραετία που κυβερνά τη χώρα. Και στις εκλογές οι ψηφοφόροι γι’ αυτή την περίοδο θα αποφασίσουν. Για τις προηγούμενες το έκαναν πριν τέσσερα χρόνια.

Δικαίως λοιπόν τους λούζει κρύος ιδρώτας.