Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κρίση στην ενέργεια

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κρίση στην ενέργεια
Δευτέρα, 05/09/2022 - 13:15

Με βασικό θέμα τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, πραγματοποιείται σήμερα στις 5 το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων θα συζητηθεί η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου και την επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει πλειάδα μέτρων αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί, ανέφερε «θα λάβουμε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για την ενίσχυση των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για Ευρωπαϊκή αδράνεια η οποία πρέπει πλέον να «σπάσει» και υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, αναπτύσσοντας έξι συγκεκριμένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, να αποσυνδεθεί η τιμή του από αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 05/09/2022 - 14:27