Το Πράσινο Ταμείο γιορτάζει τα 30 χρόνια του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE

Το Πράσινο Ταμείο γιορτάζει τα 30 χρόνια του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE
Δευτέρα, 16/05/2022 - 18:59

Το Πράσινο Ταμείο, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και έδρα του Εθνικού Σημείου Επαφής για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE/Περιβάλλον, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην «Εκδήλωση Εορτασμού 30 Χρόνων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα», την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00-16:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βίλα Καζούλη (Λεωφόρος Κηφισίας 241, Κηφισιά, ΤΚ 14561).

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο ανασκόπησης της συμμετοχής της Ελλάδας στο Πρόγραμμα LIFE από το 1992 έως και σήμερα, καθώς και παρουσίασης καλών πρακτικών και αποτελεσμάτων επιλεγμένων έργων LIFE και αποτελείται από τέσσερις ενότητες. Η πρώτη ενότητα εστιάζει τόσο στη συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα LIFE συνολικά όσο και στο ρόλο του Πράσινου Ταμείου και τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ σε έργα LIFE, καθώς και στα κύρια σημεία της νέας Πρόσκλησης LIFE για το 2022. Τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον, τον Μετριασμό και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τη Μετάβαση σε Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Οι επόμενες τρεις ενότητες είναι θεματικές και αφορούν στην παρουσίαση των τριών Ολοκληρωμένων έργων LIFE (Integrated Projects), καθώς και εννιά Παραδοσιακών έργων Φύσης/Βιοποικιλότητας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής συνολικά. Κάθε θεματική ενότητα αποτελείται από τέσσερα έργα και οι εκπρόσωποί τους θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές και αποτελέσματα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα της εκδήλωσης ή κάντε την Αίτηση Συμμετοχής

Τελευταία τροποποίηση στις 16/05/2022 - 19:08