Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου
Δευτέρα, 28/11/2022 - 10:48

Ώς έναν από τους ισχυρότερους διεθνείς παράγοντες στον τομέα της μεταλλουργίας και μια από τις πιο υγιώς αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στην Ελλάδα, οι οποίες λειτουργούν εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, αναγνωρίσε τη MYTILINEOS, το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου.

Το Ινστιτούτο (IAI), το οποίο ιδρύθυκε το 1972, είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Τα μέλη του περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου. Διαθέτει τα πιο ολοκληρωμένα παγκόσμια δεδομένα για το αλουμίνιο, με πάνω από 40 χρόνια ανάλυσης για την παραγωγή, την κατανάλωση, τη χρήση ενέργειας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

«Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό φορέα που αντιπροσωπεύει την παγκόσμια πρωτογενή βιομηχανία αλουμινίου. Η Επιχειρησιακή μας Μονάδα Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών εφαρμογών. €700 εκ. που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας (Γ' τρίμηνο 2022). Η MYTILINEOS έχει επενδυτικό κεφάλαιο 600 εκατ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα.
Θα χρησιμοποιήσουμε την επένδυση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας», είπε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Μεταλλουργίας MYTILINEOS.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI», δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας του IAI.
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ λειτουργεί με γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων της και με σεβασμό στο περιβάλλον και η υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της IAI, που στόχο έχουν μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου και γι' αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι όταν καλωσορίσουμε τα νέα μέλη μας. Η συμμετοχή της Μυτιληναίος ενισχύει την παγκόσμια φωνή της IAI, αυτή της βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου», σημείωσε ο κ. Prosser.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://international-aluminium.org/

Τελευταία τροποποίηση στις 28/11/2022 - 11:16