Η ακρίβεια, οι κοινωνικές αντοχές, ο Πάτσης και οι εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες τον Ιανουάριο -που απορρίπτονται από τον πρωθυπουργό

Η ακρίβεια, οι κοινωνικές αντοχές, ο Πάτσης και οι εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες τον Ιανουάριο -που απορρίπτονται από τον πρωθυπουργό
Παρασκευή, 04/11/2022 - 06:53

Οι έρευνες ΣΕΒ και ΓΣΕΕ συμφωνούν: Οι κοινωνικές ανισότητες μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα!-Αργά ή γρήγορα, όπως εκτιμάται, η κατάσταση θα επηρεάσει περισσότερο εμφατικά τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για πρόωρες κάλπες ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο φέρνει η κατάσταση που επικρατεί με την ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες, αλλά και η υπόθεση της διαφθοράς, όπως αναδεικνύονται από το σκάνδαλο Πάτση.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες , απορρίπτει στην παρούσα τουλάχιστον φάση το στήσιμο της κάλπης πριν τις αρχές του Απριλίου, το μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, δέχεται πλέον τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και πολιτικών επιστημόνων πως αρότερα ή γρηγορότερα η ακρίβεια και οι κοινωνικές ανισότητες θα επηρεάσουν και τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Οι πρόσφατες έρευνες του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, άλλωστε, έδειξαν την πραγματική (και δύσκολη) κατάσταση που επικρατεί τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία. Οι δε τελευταίες δημοσκοπήσεις που διαθέτον τα κόμματα δείχνουν τις βαθύτερες διεργασίες που συμβαίνουν υπογείως στην κοινωνία και οι οποίες αναμένεται να αποτυπωθούν στην ολότητά τους όταν προκηρυχτούν οι κάλπες. Δεν είναι δε τυχαίο που η τελευταία δημοσκόπηση της MRB δείχνει πως όχι απλώς η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στα επίπεδα που εμφανιζόταν από άλλες μετρήσεις ακόμα και πριν από δυο εβδομάδες, αλλά και ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η νέα Βουλή να είαι επτακομματική, με το φιλοναζιστικό κόμμα Κασιδιάρη να δείχνει ότι μπορεί να πετύχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση! Η δε αυτοδυναμία που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, ακόμα και με τα ποσοστά που δείχνουν στη Νέα Δημοκρατία οι δημοσκοπήσεις.

Η χώρα εισήλθε ήδη σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με όλα τα ενδεχόμενα πλέον ανοιχτά, καθώς ακρίβεια, κοινωνικές ανισότητες και οικονομικό κλίμα, ροκανίζουν την κυβέρνηση και αποτελούν παράγοντα για άγνωστες ακόμα εξελίξεις!