Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό- Κορυφή του παγόβουνου ο πόλεμος του Ολυμπιακού με την κυβέρνηση

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό- Κορυφή του παγόβουνου ο πόλεμος του Ολυμπιακού με την κυβέρνηση
Δευτέρα, 07/11/2022 - 06:28

Η λίστα του Documento με τους πολιτικούς που παρακολουθούνταν, το σκάνδαλο Πάτση και η ακρίβεια που τσακίζει τα νοικοκυριά δημιουργούν νέο πολιτικό τοπίο- Επισπεύδονται οι κάλπες;

Ραγδαίες είναι πλέον οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μετά και τον ανοιχτό πόλεμο του Ολυμπιακού με την κυβέρνηση. Ο Γιάννης Βρέντζος, κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (το Mega διέκοψε τη ροή του προγράμματός του για να τις μεταδώσει), επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, μετά και το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η γηπεδούχος ομάδα στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Γ. Βρέντζος έκανε λόγο για «φασιστικό παρακράτος» στο ποδόσφαιρο, ενώ κατήγγειλε πως «στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία». «Η ανοχή μας στην ανομία τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου», κατέληξε ο Γ. Βρέντζος, διαμηνύοντας κατ΄αυτό τον τρόπο πως ο Ολυμπιακός ανοίγει μέτωπο με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Αργά το βράδυ έγιναν δηλώσεις και από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει η ομάδα του Πειραιά από το πρωτάθλημα.

Το κλίμα ήταν βαρύ από το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν κυκλοφόρησε το Documento με τις αποκαλύψεις για τη λίστα των πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων προσώπων που παρακολουθούνταν από το παράνομο λογισμικό. Μεταξύ αυτών και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και οι …σύζυγοί τους, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα, παρότι οι υπουργοί απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν δημοσίως στο θέμα- με εξαίρεση τον Νίκο Δένδια, που προχώρησε μέσω «κύκλων» του σε μια δήλωση που ορθά χαρακτηρίστηκε από το iEidiseis ως «γρίφος»!

Οι παρακολουθήσεις, πέρα από το εσωτερικό πρόβλημα που δημιουργούν στην κυβέρνηση, διασπούν το ενιαίο εκδοτικό μέτωπο που τη στήριζε και στρέφουν ισχυρούς παίκτες εναντίον της, ενώ ξαναφέρνουν εκ νέου με ένταση στην επικαιρότητα το θέμα των υποκλοπών, που το Μαξίμου θεωρούσε ότι έκλεισε με την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής και με τη σιωπή των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην οργή που προκάλεσε στους πολίτες το σκάνδαλο Πέτσα, που εξελίχτηκε με την ανοχή της κυβέρνησης και των αρμόδιων θεσμών, ενώ τα γεγονότα ήταν γνωστά με πρωτοσέλιδα εφημερίδων πάνω από ενάμισι χρόνο-ίσως και δυο!
Προστίθενται, επίσης, στη φθορά και τη δυσαρέσκεια που προκαλεί σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα αλλά και στη μεσαία τάξη η ακρίβεια, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το εάν θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με επίσπευση και της κάλπης.