Γιάννης Τριήρης: Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε το δημοψήφισμα του 2015 και ξέχασε τους … Τούρκους

Γιάννης Τριήρης: Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε το δημοψήφισμα του 2015 και ξέχασε τους … Τούρκους
Τετάρτη, 06/07/2022 - 08:10

Μάλλον τα μπέρδεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μιλώντας, χθες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, θεώρησε ότι βρίσκεται μπροστά σε ψηφοφόρους του και αντί να μιλήσει για το θέμα που έπρεπε να αναπτύξει και ήταν «το μέλλον της Ευρώπης», περιορίστηκε σε μια οξύτατη επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, εν ολίγοις εμφανίστηκε ως κομματάρχης και όχι ως πρωθυπουργός, μεταφέροντας στο Ευρωκοινοβούλιο τον προεκλογικό του αγώνα, με καταγγελίες κατά του πολιτικού του αντιπάλου.

Με ιδιαίτερο μένος, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις καταστροφικές πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε το δημοψήφισμα του 2015 με έμφαση για να φανεί για μια ακόμη φορά αρεστός στις Βρυξέλλες.

Ακόμη και αν κάποιοι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμφωνούν με την στάση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλου, δεν μπορεί να συμφωνούν με τον ελάχιστο χρόνο που διέθεσε για να καταγγείλει την τουρκική προκλητικότητα.

Μέχρι και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης στα ρεπορτάζ τους σχολίασαν την παράλειψη αυτή που Έλληνα πρωθυπουργού.

«Ελάχιστες ήταν οι αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στα ελληνο-τουρκικά», αναφέρει η Deutsche Welle, συμπληρώνοντας πάντως, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε την ομιλία του ότι «η Ελλάδα κρατά κλειστές τις πόρτες στις απειλές και ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές επαφές. Οι διαφορές λύνονται με το διεθνές δίκαιο και όχι με νταηλίκια».

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, σχολιάζει και την έλλειψη αναφορών του Έλληνα πρωθυπουργού στο θέμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «για το μέλλον της Ευρώπης».

«Για το μέλλον της Ευρώπης δεν ακούστηκαν και πολλά στη συζήτηση της Τρίτης. Ενώ, για παράδειγμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι σε αντίστοιχη συζήτηση τον Μάιο είχε ζητήσει επιτακτικά την κατάργηση της ομοφωνίας για τη λήψη αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα», σημειώνει η Deutsche Welle.

Κατά τα άλλα στο Μαξίμου πανηγυρίζουν για μια ακόμη «εντυπωσιακή» παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό. Δίνουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους και με τον τρόπο που πολύ καλά γνωρίζουν επιβάλουν και στην πλειοψηφία των Ελληνικών ΜΜΕ να τους εξυμνούν.

Υ.Γ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, στο Στρασβούργου, επιτέθηκε με σκληρά λόγια κατά Έλληνα δημοσιογράφου της ιστοσελίδας Euractiv , γιατί έγραψε ρεπορτάζ που δεν του άρεσε. Η ιστοσελίδα Euractiv κ. πρωθυπουργέ δεν βρίσκεται στην Ελλάδα…