Γιάννης Τριήρης: Χωρίς αιδώ

Γιάννης Τριήρης: Χωρίς αιδώ
Τετάρτη, 20/12/2023 - 06:34

Περιοδεία στο Πέραμα έκανε, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πιστοποίησε την αδυναμία του να δώσει λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Επειδή, όμως, οι απαράδεκτα υψηλές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν μπορούν να «κρυφτούν», αφού οι πολίτες και ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι τις νοιώθουν στην τσέπη τους, ο πρωθυπουργός επέλεξε και πάλι να περάσει στην επίθεση κατά των«αγνώστων» για αυτόν και την κυβέρνηση του κερδοσκόπων και να διαπιστώσει αυτό που όλοι γνωρίζουν.

« Ξέρουμε ότι η ακρίβεια «δαγκώνει», ειδικά στο σούπερ μάρκετ, αλλά θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, με διαρκείς ελέγχους, ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία», είπε ο πρωθυπουργός.

Αυτά ήταν όλα και όλα τα λεγόμενα του. Και νομίζει ότι έτσι «καθάρισε». Αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία, προφανώς κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ακρίβεια. Υπάρχει αισχροκέρδεια. Και αυτή έχει ονόματα και διευθύνσεις, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να θίξει.

Μια μέρα πριν του τα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τι παράγει η Ελλάδα; Λάδι.Η Ελλάδα λοιπόν είναι ακριβότερη κατά 23,7% στην τιμή του λαδιού από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

»Τι παράγει η Ελλάδα; Γάλα, τυρί, αυγά.Η Ελλάδα λοιπόν είναι ακριβότερη κατά 38,9% στην τιμή των προϊόντων που παράγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

»Όταν η Ελλάδα είναι ακριβότερη από την Ευρώπη στο λάδι και στο τυρί, τότε καταρρίπτεται ο μύθος του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εισαγόμενης ακρίβειας.

»Η ακρίβεια είναι όλη δική του.

»Γιατί η αισχροκέρδεια είναι έργο του.

»Τώρα γνωρίζετε.

»Το μόνο προϊόν το οποίο πωλείται φτηνά στη χώρα μας είναι τα κυβερνητικά ψέματα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και δεν είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που τα επισημαίνει. Όλοι λίγο πολύ τα έχουν πει.

Αλλά για τον κ. Μητσοτάκη πέρα βρέχει.

Χωρίς αιδώ, ακόμη και στις φτωχογειτονιές του Περάματος, δήλωσε υπερήφανος για τα έργα του.

Τόλμησε να μιλήσει για καλούς μισθούς, ακόμη και μείωση της ανεργίας, όταν στη χώρα μας σύμφωνα με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης οι άνεργοι αγγίζουν το 1.000.000 άτομα.

Όταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων το 2009 ήταν υψηλότεροι από σήμερα με τις αυξήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση.

Έτσι απλά για να μην ξεχνάμε το 2009 ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο στο κλιμάκιο των 10-12 χρόνων είχε μισθό 1.519,49 ευρώ το μήνα και 15 χρόνια μετά το 2024 με τις αυξήσεις του Μητσοτάκη θα πάρει 1.049,67 ευρώ το μήνα, δηλαδή θα έχει ακόμη μείωση της τάξης των 469,82 ευρώ το μήνα.

Και ο πρωθυπουργός στο Πέραμα κομπορρημονούσε ότι το 2024, δίνουμε σημαντικές αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους.

Εδώ ταιριάζει πραγματικά το αιδώς Αργείοι.