Προτάσεις για «στενό μαρκάρισμα» στη Ρωσία θα προτείνει η G7

Προτάσεις για «στενό μαρκάρισμα» στη Ρωσία θα προτείνει η G7
Πέμπτη, 23/06/2022 - 08:38

Οι αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

«Ένα σύνολο χειροπιαστών προτάσεων για να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία και να επιδειχθεί η συλλογική υποστήριξή μας στην Ουκρανία», θα παρουσιαστεί στη σύνοδο της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου, στα τέλη της εβδομάδας στη Γερμανία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύνοδο αυτή, εκτός από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση θα τονίσουν την ανησυχία τους και για την Κίνα. Μάλιστα σε σχετικές δηλώσεις για το θέμα, προέβη και αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας, ο οποίος υπογράμμισε πως η G7 θα συζητήσει τις κινεζικές «εξαναγκαστικές οικονομικές πρακτικές» που κατ’ αυτόν έχουν γίνει ακόμη πιο επιθετικές τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, στη σύνοδο της ομάδας των 7 αναμένεται να ανακοινωθούν νέες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής προεδρίας, με τη συμμετοχή των ηγετών της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Νέας Ζηλανδίας θα δείξει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αποσπά την προσοχή από την Κίνα.