Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα voucher για το Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή, τι να κάνετε μετά το SMS

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα voucher για το Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή, τι να κάνετε μετά το SMS
Πέμπτη, 06/04/2023 - 11:30

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για πάνω από 100.000 δικαιούχους ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Χιλιάδες νέα voucher στην αγορά για το Ανακυκλώνω -Αλλάζω Συσκευή.

Την ένταξη επιπλέον 105.000 (voucher) νοικοκυριών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Μετά και τη σημερινή ένταξη νέων νοικοκυριών, δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 541.000 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 61,5% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυξάνουμε για ακόμα μια φορά τον αριθμό των ωφελουμένων στο πρόγραμμα "Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή”, πιστοί στη δέσμευσή μας για σταδιακή ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων.

Με αυτό τον τρόπο, ανταποκρινόμαστε στο τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των νοικοκυριών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μαζί με τους πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Ελλάδα».

Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή: Πώς θα βρουν οι επιλαχόντες δικαιούχοι τις επιταγές

Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με SMS και για να βρουν τις επιταγές θα πρέπει να συνδεθούν στο gov.gr. Ειδικότερα θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος εδώ, στη συνέχει πρέπει να κάνουν είσοδο με τους κωδικούς taxisnet και να δουν από το μενού στην κατηγορία επιταγές τα σχετικά voucher και το ποσοστό επιδότησης.