Γιάννης Τριήρης: «Σφαγή» στη Βουλή ανημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Γιάννης Τριήρης: «Σφαγή» στη Βουλή ανημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Πέμπτη, 15/02/2024 - 06:51

Κάθε άλλο παρά ημέρα των «ερωτευμένων» ήταν η χθεσινή για τα πολιτικά κόμματα και κυρίως για την κυβερνώσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

«Στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναδείχθηκαν τεράστιες διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ που στην πραγματική ζωή -εκτός Βουλής- θα είχαν ήδη οδηγήσει σε … διαζύγια.

Στην πολιτική όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και ακόμη και οι κραυγαλέες «ασυμφωνίες χαρακτήρων» παραβλέπονται και «στρογγυλεύονται» προς χάρη της βουλευτικής έδρας και των προνομίων που αυτή παρέχει, όπως και της διατήρησης της εξουσίας.

Γιατί δεν είναι αποδεκτό οι διαφωνούντες βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης να δηλώνουν την κάθετη αντίθεση τους με το νομοσχέδιο που έχει φέρει προς ψήφιση προσωπικά ο αρχηγός τους Κυριάκος Μητσοτάκης, να είναι έτοιμοι σήμερα να το καταψηφίσουν και να παραμένουν στο κόμμα.

Δεν είναι αποδεκτό να δηλώνουν ότι γι’ αυτούς είναι μείζον ζήτημα αρχών να μην περάσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και μάλιστα να αναφέρουν πως «είναι ένα μοιραίο βήμα για την αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής, την διάλυση των δεσμών που ξεκινούν από την οικογένεια και καθορίζουν όλη μας τη ζωή» και να μην ανεξαρτητοποιούνται.

Πως είναι δυνατόν να αποδέχονται αυτοί οι βουλευτές να τους καταπατούν τις αρχές και τα πιστεύω τους και να παραμένουν στο κόμμα τους;

Νομίζουν ότι με μια αποχή που τους πρότεινε ο αρχηγός τους ή με την καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου θα «καθαρίσουν»;

Όταν διαφωνείς με τόσο σοβαρά ζητήματα και εκφράζεις τη διαφωνία του με τέτοια ένταση και φρασεολογία, σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει και επόμενο βήμα. Που δεν είναι άλλο από την αποχώρηση. Έτσι είναι κύριοι βουλευτές τα θέματα τιμής , αρχών και αξιών.

Και καλά οι βουλευτές αυτοί δεν το πράττουν για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πως ανέχεται να ακούει τους βουλευτές του να κατακεραυνώνουν μια νομοθετική πρωτοβουλία που έχει την προσωπική του σφραγίδα;

Δεν αντιλαμβάνεται ότι τον αμφισβητούν ευθέως;

Προφανώς και το αντιλαμβάνεται, όπως και προφανώς το ανέχεται με το σκεπτικό ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Γνωρίζει ότι το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους των βουλευτών των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και το παίζει «δημοκράτης», προβάλλοντας ως δικαιολογία την «κατά συνείδηση ψήφο» και σπρώχνοντας τους βουλευτές τους με εντελώς αντιθεσμικό τρόπο στην αποχή.

Όταν, όμως, η αμφισβήτηση αρχίσει το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχιστεί. Και για τον πρωθυπουργό η αμφισβήτηση ξεκίνησε μια «σημαδιακή» μέρα. Του Αγίου Βαλεντίνου.