GTT: Ανακοίνωσε ρεκόρ παραγγελιών μεταφοράς LNG

GTT: Ανακοίνωσε ρεκόρ παραγγελιών μεταφοράς LNG
Ανδρέας Μπελεγρής Ανδρέας Μπελεγρής
Πέμπτη, 10/11/2022 - 07:07

Η GTT δραστηριοποιείται κυρίως σε συστήματα για τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένων αερίων.

Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των κρατών μελών της ΕΕ για LNG δεν αποτυπώνεται μόνο από την πλευρά των στοιχείων που δίνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως καταγράφεται στην αύξηση των παραγγελιών και, κατ’ επέκταση, των κερδών των ενεργειακών εταιρειών. Έτσι άλλη μία εταιρεία, αυτή τη φορά η γαλλική εταιρεία ενεργειακής τεχνολογίας GTT ήρθε να ανακοινώσει παραγγελίες ρεκόρ για το ενιάμηνο του 2022. Η GTT δραστηριοποιείται κυρίως σε συστήματα για τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένων αερίων.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου του 2022, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GTT, η εταιρεία δέχθηκε 134 παραγγελίες μεταφοράς LNG. Σημείωσε, δε ότι «η βασική μας δραστηριότητα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 έχει σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ πωλήσεων, υπογραμμίζοντας τη συνέχιση της ιδιαίτερα ισχυρής δυναμικής. Η αύξηση της ζήτησης για LNG, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τροφοδοτεί περαιτέρω τη ζήτηση για μεταφορείς LNG, η οποία υποστηρίζεται από επενδύσεις σε μονάδες υγροποίησης και αυξημένη κατασκευαστική ικανότητα στα ναυπηγεία».

Αναλυτικότερα ανακοίνωσε πως στον κλάδο του LNG ως καυσίμων, η GTT έκλεισε 42 παραγγελίες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022. Υπογράμμισε ακόμη πως «ενώ η υψηλή τιμή του LNG στην Ευρώπη θα μπορούσε να επιβραδύνει την πρόσληψη παραγγελιών βραχυπρόθεσμα, η GTT είναι πεπεισμένη για τη συνάφεια των λύσεών της και τις δυνατότητες αυτού δραστηριότητα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Να σημειωθεί ότι η GTT κατά τους πρώτους εννέα μήνες έλαβε πολυάριθμες εγκρίσεις από νηογνώμονες για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, ιδιαίτερα στο LNG ως καύσιμο, αλλά και για το σχεδιασμό ενός φορέα υδρογόνου και έναν καινοτόμο σχεδιασμό για ένα φορέα LNG τριών δεξαμενών.
Όπως έχει ανακοινώσει, από δημοσιονομική άποψη, τα έσοδα του τρίτου τριμήνου 2022 αυξήθηκαν κατά 4,1% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του 2022

Δίνοντας λεπτομέρειες για την επιχειρηματική δραστηριότητά της κατά τους πρώτους εννέα μήνες, η εταιρεία την συνόψισε ως εξής:

- Τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, η GTT έκλεισε 134 παραγγελίες για εταιρείες μεταφοράς LNG, συμπεριλαμβανομένων 46 το τρίτο τρίμηνο. Η παράδοση έχει προγραμματιστεί μεταξύ 3ου τριμήνου 2024 και 2ου τριμήνου 2027.

- Εκτός από τις 38 παραγγελίες για πλοία που κινούνται με LNG που ελήφθησαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, τέσσερις νέες παραγγελίες ελήφθησαν το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανεβάζοντας το σύνολο σε 42 παραγγελίες για τους πρώτους εννέα μήνες.

- Το τρίτο τρίμηνο του 2022, η GTT υπέγραψε δύο νέες Συμφωνίες Τεχνικής Βοήθειας και Αδειοδότησης (TALA), με τα ναυπηγεία Yangzijiang Shipbuilding και China Merchants Heavy Industries για την κατασκευή συστημάτων συγκράτησης μεμβράνης GTT.

- Τον Ιούλιο, η GTT υπέγραψε συμβόλαιο με την Antarctica21, τον κορυφαίο φορέα εκμετάλλευσης αποστολών πτήσης και κρουαζιέρας στον κόσμο στην Ανταρκτική, για την εγκατάσταση έξυπνων λύσεων αποστολής «GTT Digital» στο εκστρατευτικό σκάφος Magellan Explorer .