Γιάννης Τριήρης: Έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία μπροστά στα … τρακτέρ

Γιάννης Τριήρης: Έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία μπροστά στα … τρακτέρ
Τρίτη, 20/02/2024 - 06:53

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους βρίσκονται καθ’ οδόν προς την εμβληματική πλατεία Συντάγματος, παρά το αρχικό «όχι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού Χρυσοχοΐδη, που φαίνεται ότι μπροστά στην αποφασιστικότητα των αγροτών, έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και τα «γύρισαν».

Ο πρωθυπουργός σε χθεσινή του συνέντευξη στο STAR μάλιστα, για να καλύψει την αδυναμία της κυβέρνησης του να σταματήσει δια της πειθούς την κάθοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, έφτασε μέχρι του σημείου να ισχυριστεί ότι οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια των αγροτών τον εξυπηρετούν!

Γιατί, όπως είπε θα πάει στις Βρυξέλλες και θα τους πει ότι στην Ελλάδα έχουν δυναμικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες και πρέπει να γίνουν προσαρμογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την γεωργία και κυρίως να καθυστερήσουν τα λεγόμενα «πράσινα» μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος!

Προφανώς και δεν μπορεί κανείς και ιδιαίτερα οι αγρότες να πάρουν στα σοβαρά τρις δηλώσεις αυτές του πρωθυπουργού της χώρας.

Γιατί αυτό που λέει ότι κατόπιν του ξεσηκώματος των Ελλήνων αγροτών θα πράξει έπρεπε ήδη να το έχει κάνει από το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν και λήφθηκαν τα μέτρα για την πράσινη μετάβαση.

Βέβαια οι δηλώσεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν και εκ του πονηρού, καθώς θέλει να περάσει στην κοινή γνώμη γενικότερα -γιατί τους ίδιους τους αγρότες που γνωρίζουν δεν του πείθει- ότι για τα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών δεν ευθύνονται οι δικές του πολιτικές, αλλά οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γνωστό πλέον το «τροπάρι» του πρωθυπουργού. Για όλα φταίνε οι άλλοι -από το εξωτερικό κυρίως- και ποτέ ο ίδιος και η κυβέρνηση του. Τα ίδια έλεγε και λέει και για την ακρίβεια στα τρόφιμα και τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, για την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, για τις πρακτικές των τραπεζών με τις υπέρογκες αυξήσεις των επιτοκίων χορηγήσεων χωρίς ανάλογη άνοδο των επιτοκίων καταθέσεων.

Η πρωθυπουργική «επίθεση» φιλίας και κατανόησης προς τους αγρότες, όμως, μάλλον θα στεφθεί με αποτυχία. Γιατί δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα τους. Από κατανόηση και παχιά λόγια έχουν χορτάσει – όχι μόνο οι αγρότες αλλά όλοι οι πολίτες.

Όταν πέφτει στο τραπέζι το διαλόγου το μείζον θέμα της ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους η απάντηση είναι «όχι».

«Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και νομίζω ότι και οι αγρότες αυτό το αναγνωρίζουν και ξέρουν πολύ καλά ότι ήδη η κυβέρνηση μάλλον ξεπέρασε και τα όρια των προσδοκιών τους …», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός και ενώ τα τρακτέρ κινούνται προς την Αθήνα. Εξέλιξη που τον διαψεύδει, σε ότι αφορά την αναγνώριση από μέρους των αγροτών της … προσφοράς του .