ΡΑΕ: Βράβευση νικητών Διαγωνισμού Ζωγραφικής

ΡΑΕ: Βράβευση νικητών Διαγωνισμού Ζωγραφικής
Πέμπτη, 20/10/2022 - 08:56

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης (Πύργος Παιδαγωγικής Σχολής), η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά και νέους που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 86ηςΔιεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου 2022), με θέμα«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Πράσινες Πόλεις – Προστατεύουμε τον πλανήτη και το μέλλον μας».

Βραβεύτηκανδύο μαθήτριες και μια φοιτήτριαπου συμμετείχαν αντίστοιχα στις τρεις κατηγορίες του Διαγωνισμού που αφορούσαν:

1ηκατηγορία: ηλικίες έως 12 ετών (μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού)

2η κατηγορία: ηλικίες πό 13 έως 18 ετών (μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου)

3ηκατηγορία:ηλικίες άνω των 18 ετών (φοιτητές/φοιτήτριες).

Για την 1ηκατηγορία βραβεύτηκε το έργο τηςΣταυρούλας Γκουζκούνη(11 ετών), για τη 2ηκατηγορία το έργο τηςΣτεφανίας Εζανίδου(14 ετών) και για την 3ηκατηγορία το έργο τηςΜαργαρίτας Καρασαββίδου(20 ετών).

Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας, η Κοσμητόρισσα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Στέλλα Λάββα και η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δόμνα Μίκα-Κακανά.

Στις τρεις νικήτριες δόθηκε ως βραβείο έναςφορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σκοπός του διαγωνισμούήταν η ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και του ευρύτερου κοινού και η ανάδειξη – μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας – της σημαντικής συμβολής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του πλανήτη μας.

Σημειώνεται πως στηνεπιτροπή αξιολόγησηςτων έργων συμμετείχαν οι:Δημήτριος Παπαντώνης, Μέλος της Ολομέλειας ΡΑΕ, τ. Αντιπρύτανης ΕΜΠ,Στέλλα Λάββα, Κοσμητόρισσα Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ,Γιώργος Τσακίρης, Καθηγητής Ζωγραφικής ΑΠΘ,Λάμπρος Ψυρράκης, Καθηγητής Ζωγραφικής/Διευθυντής του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής ΑΠΘ καιΆρης Κατσιλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Γλυπτικής/Διευθυντή του Εργαστηρίου Γλυπτικής ΑΠΘ.

Συνολικά στον Διαγωνισμόσυμμετείχανμε έργο τους 643 άτομα και συγκεκριμένα 494 στην 1ηκατηγορία, 86 στη 2ηκαι 63 στην 3ηκατηγορία.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών προερχόταν από δημόσια σχολεία διαφόρων πόλεων της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Νάουσα, Καρδίτσα, Φλώρινα, Καστοριά, Μακρυχώρι Ημαθίας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας κτλ) και των φοιτητών/φοιτητριών από διάφορα πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Πάντειο Πανεπιστήμιο κτλ.).