Πότε ξεκινά το Fuel Pass 3 με αλλαγές - Η προθεσμία για το Fuel Pass 2

Πότε ξεκινά το Fuel Pass 3 με αλλαγές - Η προθεσμία για το Fuel Pass 2
Σάββατο, 20/08/2022 - 07:27

Την ώρα που το Fuel Pass 2 είναι ακόμα σε εξέλιξη και η προθεσμία τρέχει, η συζήτηση έχει ξεκινήσει για το νέο Fuel Pass 3 και τις αλλαγές.

Την ώρα που το Fuel Pass 2 είναι ακόμα σε εξέλιξη - η προθεσμία υποβολή αιτήσεων για όσους δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, λήγει την 1η Σεπτεμβρίου - άνοιξε η συζήτηση για το Fuel Pass 3.

Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 3 είναι ένα ερώτημα για το οποίο δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αυτή τη στιγμή .

Το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τα έσοδα από τον τουρισμό ανοίγουν το δρόμο για επιπλέον παροχές. Ωστόσο το ποιες θα είναι αυτές, σε ποιους κλάδους και με ποιον τρόπο, μένει να αποσαφηνιστεί. Οι απαντήσεις δεν αποκλείεται να έρθουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου).

Η τιμή των καυσίμων τον Σεπτέμβριο θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το νέο Fuel Pass. «Το Fuel Pass 2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει τότε να αξιολογήσουμε ποια θα είναι η πορεία των καυσίμων εκείνη την περίοδο. Είναι πολύ νωρίς τώρα για να σας πω αν θα υπάρξει Fuel Pass 3. Σε κάθε περίπτωση ο δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία», είχε τονίσει ο κ. Σταϊκούρας στην ΕΡΤ στις 4 Αυγούστου.

Οι αλλαγές στο Fuel Pass 3

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι στο Fuel Pass 2 η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επέλεξε την είσπραξη του επιδόματος καυσίμων στους τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι στην άυλη ψηφιακή κάρτα, παρά το γεγονός ότι στη 2η επιλογή το ποσό ήταν κατά 15 ευρώ μεγαλύτερο. Στις 12 Αυγούστου είχε καταβληθεί το επίδομα σε 2,2 εκατ. δικαιούχους και όπως είχε τονίσει εκείνη τη μέρα ο υπουργός Οικονομικών στον ΣΚΑΪ, «το 73% επέλεξε να πιστωθεί το ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμού, κάτι που είναι ενδιαφέρον. Ο πολίτης επέλεξε μικρότερη βοήθεια, για να τη χρησιμοποιήσει αλλού, παρόλο που ενισχύσαμε πολύ το κίνητρο της άυλης κάρτας».

Ετσι, δεν αποκλείεται το Fuel Pass 3 να έχει λιγότερους δικαιούχους και να είναι αποκλειστικά με τη μορφή άυλης κάρτας που θα περνάει μόνο στα βενζινάδικα, με αποτέλεσμα το ποσό που εξοικονομηθεί να διατεθεί για την επικείμενη «επιταγή ακρίβειας» που μελετά η Κυβέρνηση για το ίδιο διάστημα. Στην πρώτη επιταγή, το Πάσχα, δόθηκαν 200 ευρώ σε περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους, ποσό που σήμερα εκτιμάται ως μικρό.Fuel Pass 2: Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση - Έως πότε είναι ανοιχτή πλατφόρμα.