Συνάντηση του Προεδρείου της ΟΒΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Συνάντηση του Προεδρείου της ΟΒΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Τετάρτη, 29/11/2023 - 12:11

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 28/11/23 στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα της ΟΒΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Άδωνις Γεωργιάδης, οι Υφυπουργοί κ.κ. Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης και Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Νίκος Μηλαπίδης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος(ΟΒΕ) κο Μιχάλης Κιούσης, ο Αντιπρόεδρος της ΟΒΕ κο Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κο Αργύρης Παπαθανασίου, καθώς και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου της ΟΒΕ κα Μαρία Ζιάγκα και ο νομικός σύμβουλος της ΟΒΕ κο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΒΕ, στο επίκεντρο της συζήτησης το χρόνιο αίτημα της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδοςτης απόδοσης στις Ενώσεις των Βενζινοπωλών των παρακρατηθέντων συνδρομών από τα μερίσματα των ασφαλισμένων βενζινοπωλών στο Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ. του 2012, η οποίαείχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση του κ. Υπουργού για άμεση λύση του αιτήματος μας και πίστωση των λογαριασμών των Ενώσεων της ΟΒΕ, ακόμα και μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον μετά από χρόνιες πιέσεις σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ικανοποιεί το πάγιο αίτημα μας γιαχορήγηση σωρευτικά της Επικουρικής Σύνταξης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων με την Κύρια του π. ΟΓΑ με αλλαγή του νόμου, και ήδη στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης εισάγεται σχετική τροποποίηση της παρ. 3 άρθρου 13 ν. 2556/1997.

«Ευχαριστούμε θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την θετική ανταπόκριση στα αιτήματα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.