Γιάννης Τριήρης: Οι «άριστοι» παίζουν με τις ζωές των ασθενών

Γιάννης Τριήρης: Οι «άριστοι» παίζουν με τις ζωές των ασθενών
Τετάρτη, 03/05/2023 - 06:51

Μια απίστευτη απόφαση έλαβε η εκ των «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξωκοινοβουλευτική αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, που δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν στη ΝΔ τη δημόσια υγεία.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου αναγκάζει να κάνουν εφημερίες στα άδεια από ιατρικό προσωπικό –και όχι μόνο- νοσοκομεία γιατροί οποιασδήποτε ειδικότητας σε τμήματα που αφορούν άλλες ειδικότητες.

Θα δούμε λοιπόν στο καρδιολογικό να κάνουν εφημερίες ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι …ουρολόγοι, στο πνευμονολογικό … γαστρεντερολόγοι, στο παθολογικό … ορθοπεδικοί και ότι άλλο μπορεί να συμβεί με τους «αρίστους» του Μητσοτάκη.

Που απλά έχουν αλλεργία με κάθε τι δημόσιο έστω και αν πρόκειται για την υγεία και τις ζωές των ανθρώπων αυτής της χώρας.

Και η κ, Μίνα Γκάγκα με τον πλέον εμφατικό τρόπο αποκάλυψε ένα ακόμη ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας του διακυβέρνησης του, αν ο λαός του δώσει την ψήφο και την εντολή του, θα είναι η Δημόσια Υγεία.

Κάνει όμως ακριβώς τα αντίθετα απ’ ότι προεκλογικά ευαγγελίζεται. Αφήνει χωρίς προσωπικό νοσηλευτικό και ιατρικό τα δημόσια νοσοκομεία, σε κτιριακές εγκαταστάσεις πολλές φορές ακατάλληλες και με ελλιπή εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα νομοθετεί μεροληπτικά υπέρ της ιδιωτικής υγείας.

Και έχει το θράσος, η κ. Γκάγκα, να ανακοινώνει ότι με την εγκύκλιο της γιατροί από άλλα τμήματα και άλλων ειδικοτήτων να καλύπτουν τα κενά των δημόσιων νοσοκομείων στις εφημερίες αποτελεί την «αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών σε νοσοκομεία της χώρας», όπως αναφέρεται στο έγγραφο της.

Αν με αυτές τις ενέργειες αναδεικνύεται η πρόθεση της απερχόμενης κυβέρνησης να αναβαθμίσει τη δημόσια υγεία, όπως προεκλογικά υποστηρίζει προς άγρα ψήφων, αν αναλάβει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας φανταστείτε τη συνέχεια.

Και βέβαια δεν είναι το μοναδικό ψέμα της απερχόμενης κυβέρνησης η κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Ένα εξίσου τεράστιο ψέμα είναι και οι «επιτυχίες» της και οι δήθεν καλές προθέσεις της για την αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε μέχρι του σημείου να ισχυριστεί ότι ο ΟΟΣΑ λέει ψέματα γιατί αποκάλυψε στην τελευταία του έκθεση ότι στην Ελλάδα ο μέσος πραγματικός μισθός του 2022 μειώθηκε κατά 7,4%.

Επί Μητσοτάκη ισχύει στο ακέραιο η ρήση αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί του τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Πάντως, με τον κυνισμό που τον διακατέχει συνέχισε τα προεκλογικά του ψέματα, ισχυρίστηκε ότι φταίει η …διεθνής ακρίβεια και έταξε αυξήσεις 25% (!) την … επόμενη τετραετία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ποιος τον πιστεύει είναι το ερώτημα.

ΥΓ. Οι αυξήσεις στις συντάξεις που πράγματι δόθηκαν δεν είναι έργο Μητσοτάκη, αλλά απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπονταν από τον νόμο 4475/2017.