Θέρμανση: Στα 0,11 ευρώ/kWh η τιμή στο φυσικό αέριο – Που θα φτάσει το πετρέλαιο

Θέρμανση: Στα 0,11 ευρώ/kWh η τιμή στο φυσικό αέριο – Που θα φτάσει το πετρέλαιο
Πέμπτη, 13/10/2022 - 09:20

20% χαμηλότερη η τιμή του φυσικού αερίου σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου για την οικιακή κατανάλωση τον Οκτώβριο. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει τους φόρους καθώς και την επιδότηση που θα δώσει η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, η οποία φτάνει στα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Έτσι, η τιμή του φυσικού αερίου προκύπτει 20% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 1,42 και 1,45 ευρώ ανά λίτρο.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να παρουσιάζει, τις τελευταίες ημέρες, έντονες διακυμάνσεις, εξαιτίας των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου και να οδηγούσαν σε εκτιμήσεις για αύξηση της τιμής στο 1,55 ευρω ανά λίτρο.

Οι εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου περιλαμβάνουν την επιδότηση ύψους 0,25 ευρω ανά λίτρο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Δεν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης το οποίο φέτος χορηγείται με διευρυμένα κριτήρια.

Η Αγορά πετρελαιοειδών εκτιμά ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη νότια Ελλάδα.