NRG: Στροφή στη χαμηλή τάση με πακέτα προσφορών και «έξυπνους» μετρητές

NRG: Στροφή στη χαμηλή τάση με πακέτα προσφορών και «έξυπνους» μετρητές
Τρίτη, 19/09/2023 - 06:38

Με ελκυστικά πακέτα προσφορών αλλά και «έξυπνους» μετρητές στοχεύει να διευρύνει τα μερίδια της στην αγορά ενέργειας η NRG του ομίλου Motor Oil επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στη χαμηλή τάση.

Με ελκυστικά πακέτα προσφορών αλλά και «έξυπνους» μετρητές στοχεύει να διευρύνει τα μερίδια της στην αγορά ενέργειας η NRG του ομίλου Motor Oil επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στη χαμηλή τάση. Η δεξαμενή των 5,5 εκατομμυρίων καταναλωτών που εκπροσωπούνται από τη ΔΕΗ αποτελεί πεδίο ενδιαφέροντος για τις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας με δεδομένο ότι καθώς η διείσδυση τους στη Μέση Τάση απ΄ όπου τροφοδοτούνται μεγαλύτεροι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές εμφανίζει κορεσμό.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων που αφορούν στον Ιούλιο 2023 η ΔΕΗ στη Χαμηλή Τάση εκπροσωπεί 5.592.021 μετρητές με το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς της να ανέρχεται σε 72,82 %, ενώ στη Μέση Τάση το μερίδιο της είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν και βρίσκεται στο 56,68% με 9.522 μετρητές.

Από την πλευρά της η NRG στη Χαμηλή Τάση εκπροσωπεί 133.835 μετρητές και έχει μερίδιο αγοράς 2,51%, ενώ είναι σε πολύ υψηλότερη θέση στη Μέση Τάση εκπροσωπώντας 961 μετρητέςκαι έχοντας μερίδιο 5,72%.

Από τα νούμερα καθίσταται σαφές ότι η διαδρομή των προμηθευτών ενέργειας προκειμένου να διευρύνουν το αποτύπωμά τους στην αγορά και το μερίδιό τους κυρίως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μετρητών που εκπροσωπούν, περνά μέσα από τη χαμηλή τάση.

Με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχει πρακτικά τουλάχιστον υποχρέωση για τη ΔΕΗ να μειώσει το μερίδιο της στην αγορά οι ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη δεξαμενή των 5,5 εκατομμυρίων καταναλωτών στους οποίους θα επιχειρήσουν να προσφέρουν συνολικά πακέτα υπηρεσιών. Μάλιστα στελέχη της NRG σημειώνουν ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας με τα οποία προτίθενται να απευθυνθούν στους πελάτες Χαμηλή Τάσης είναι η συνέπεια, η διαφάνεια και το βάθος χρόνου σε ότι αφορά την εκπροσώπηση.

Παράλληλα καθώς το πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση έξυπνων μετρητών παραμένει στα χαρτιά, με τον διαγωνισμό να είναι παγωμένος μετά την προσφυγή της Landis, η NRG ετοιμάζει πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης «έξυπνων» μετρητών σε μερίδα των πελατών της δίνοντας τους τη δυνατότητα να έχουν εικόνα της κατανάλωσης τους σε πραγματικό χρόνο. Το πρόγραμμα ενδέχεται να ξεκινήσει και εντός του έτους με στόχο να συνδυαστεί με την προσφορά μιας σειράς ενεργειακών υπηρεσιών που θα αξιοποιούν την τηλεμέτρηση των καταναλώσεων.

Έτσι οι καταναλωτές της NRG θα λαμβάνουν έναντι λογαριασμούς, υπολογισμένους για κατανάλωση η οποία θα προσεγγίζει τον πραγματικό αριθμό των κιλοβατώρων που κατανάλωσαν χωρίς να χρειάζεται να καταχωρούν οι ίδιοι κάθε μήνα την ένδειξη του μετρητή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι μετρητές αυτοί δεν θα είναι πιστοποιημένοι δηλαδή δεν θα έχουν την έγκριση του ΔΕΔΔΗΕ και ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατή η δυναμική τιμολόγηση. Τέλος η NRG σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της σε 10, από 3 που είναι σήμερα. Τα καταστήματα της NRG λειτουργούν μεταξύ άλλων και ως σημεία πώλησης μίας ευρείας γκάμας προϊόντων και εξοπλισμού, όπως «έξυπνων» λαμπτήρων, αντλιών θερμότητας, φορτιστών για οχήματα και ηλεκτρικών ποδηλάτων.