Γιάννης Τριήρης: Θέλουν να … αγιάσουν αλλά δεν τους αφήνουν

Γιάννης Τριήρης: Θέλουν να … αγιάσουν αλλά δεν τους αφήνουν
Τρίτη, 23/01/2024 - 07:00

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο των αποδήμων για τις επικείμενες ευρωεκλογές θα «περνούσε» από τη Βουλή των Ελλήνων με ευρύτατη πλειοψηφία το … χούι της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ευτελίζει θεσμούς και δημοκρατικές πρακτικές ήρθε να δημιουργήσει πάλι εκρηκτικό κλίμα στην πολιτική ζωή.

Η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως φρόντισε αυτή τη φορά να βάλει «μπουρλότο» αφού αιφνιδιαστικά έφερε στη Βουλή τροπολογία με την οποία επέκτεινε την δυνατότητα επιστολικής ψήφου των αποδήμων και στις εθνικές εκλογές και όχι μόνο στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024, όπως είχαν ενημερωθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δικαιολογημένα λοιπόν υπήρξαν εντονότατες διαμαρτυρίες από μέρους της μείζονος και της ήσσονος αντιπολίτευσης που καταλόγισαν στην κ. Κεραμέως αιφνιδιασμό και τρικ παγίδευσης τους.

Το αφτί της Κεραμέως δεν ίδρωσε, όπως άλλωστε και συνολικά της κυβέρνησης, που με φαιδρές δικαιολογίες επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την μικροκομματική τους αντίληψη και επιμένουν ότι οι πραξικοπηματικού τύπου αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες γίνονται για το … καλό της κοινωνίας και στην προκειμένη περίπτωση για να διευκολύνουν τους αποδήμους.

Αυτά βέβαια, και ο ελληνικός λαός και η αντιπολίτευση συνολικά, τα ακούνε συνέχεια από τους κυβερνώντες της Νέας Δημοκρατίας ιδιαίτερα μετά από αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν «παραφέρεται» σε βάρος του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών.

Με τον νομοθετικό αυταρχισμό που την διακατέχει, ελέω της ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, κάνει πάντα ό,τι αυτή νομίζει «ορθό» με βάση το κομματικό της συμφέρον.

Και όταν «στριμώχνεται» προτάσσει το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός την εξέλεξε με 41%, λες και αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός της έδωσε το ελεύθερο να συμπεριφέρεται αλαζονικά και να αγνοεί παντελώς τα άλλα κόμματα της Βουλής που στο κάτω-κάτω πα ψήφισε ο ελληνικός λαός με 59%.

Το ζήτημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ρύθμισης για την επιστολική ψήφο των αποδήμων στις ευρωεκλογές, είναι πως ενώ διαφαινόταν ότι θα περνούσε με την ευρεία πλειοψηφία των 200 βουλευτών και άνω, τώρα υπάρχει περίπτωση να «μπλοκαριστεί», καθώς στα κόμματα της αντιπολίτευσης γίνονται δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να την υπερψηφίσουν.

Όχι γιατί δεν συμφωνούν, αλλά γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον πρωτοφανή κυνισμό και πολιτικό μικροτακτικισμό της, τους εξαναγκάζει να κάπως να αντιδράσουν.

Με απλά λόγια θέλουν να … αγιάσουν, αλλά η κυβέρνηση δεν τους αφήνει.