Γιάννης Τριήρης: Αδιόρθωτη

Γιάννης Τριήρης: Αδιόρθωτη
Παρασκευή, 28/07/2023 - 07:20

Είναι πλέον πασιφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αδιόρθωτη. Βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και είναι ανίκανη να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που στην κυριολεξία απειλούν τις ίδιες τις ζωές των πολιτών.

Τα τραγικά αποτελέσματα των πυρκαγιών που κατακαίνε τη χώρα είναι ένα από τα κορυφαία παραδείγματα. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τεράστιες εκτάσεις δασικών εκτάσεων κάηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις έγιναν παρανάλωμα.

Και η «επιτελική» κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίει ο κακός καιρός, φταίνε όλοι έκτος από την ίδια και την εμμονική απέχθεια της για κάθε τι δημόσιο ακόμη και αν πρόκειται για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας που απαιτείται άμεσα για να σωθούν ζωές, περιουσίες και περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός πήγε, χθες, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όπως πάντα είπε διάφορες δικαιολογίες και πολλά «θα».

Τα «έριξε» στην κλιματική αλλαγή, αλλά για «ξεκάρφωμα» πέταξε και ότι αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι. Υποσχέθηκε να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και ως κερασάκι στην τούρτα πέταξε και την ατάκα ότι «ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος σ΄ όσους με δόλο βάζουν φωτιές». Και όλα κατά την άποψη του, μέλι γάλα.

Φυσικά βέβαια και τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι κυβερνητικές ευθύνες για τις βιβλικές καταστροφές από τις πυρκαγιές είναι τεράστιες. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά την Ελλάδα περισσότερα από τέσσερα χρόνια και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας θα έπρεπε να τα είχε λύσει, όπως και να είχε κάνει τους απαιτούμενους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Και δεν είναι μόνο οι φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζεται αδιόρθωτη.

Είναι το τεράστιο ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού και ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση, χθες, στη Βουλή με την ψήφο που της έδωσε ο ελληνικός λαός, πέρασε μόνο με τις ψήφους των βουλευτών και με την καταψήφιση από όλα τα άλλα κόμματα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επικύρωσε επί της ουσίας ότι δεν θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η ΠΝΠ προβλέπει ότι αντί εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τόσο αναγκαία για να σώζουν ζωές, θα επανδρωθούν –έστω και προσωρινά- με στρατιωτικούς και πυροσβέστες.

Και αυτό μάλιστα αποφασίζεται τις μέρες που ολόκληρη η Ελλάδα φλέγεται από τις πυρκαγιές και οι πυροσβέστες σίγουρα δεν περισσεύουν.

Ο πλέον ήπιος χαρακτηρισμός που μπορεί να αποδοθεί σ’ αυτή την κυβέρνηση είναι «αδιόρθωτη».