Γιάννης Τριήρης: Απύθμενο θράσος

Γιάννης Τριήρης: Απύθμενο θράσος
Πέμπτη, 28/03/2024 - 07:45

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, δυστυχώς για μας, πιστοποίησε πως είμαστε πλέον οι δεύτεροι φτωχότεροι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνώντας σε αγοραστική δύναμη τους γείτονες μας Βούλγαρους.

Ως βασική αιτία της κατάντιας μας αυτής, η Eurostat, αναδεικνύει την ακρίβεια και κυρίως τον πληθωρισμό απληστίας από μέρους κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων κυρίως στον κλάδο των τροφίμων που ροκάνισαν ακόμη περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα των Ελλήνων, σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους.

Και όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης της πανηγυρίζει για τις πολιτικές της αυτές που έχουν φέρει σε απόγνωση του πολίτες και έφτασε μέχρι του σημείου ακόμη και μετά την ανακοίνωση αυτών των καταδικαστικών για τα πεπραγμένα της ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, να κοροϊδεύει κατάμουτρα τους Έλληνες.

Το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έσπευσε να ανακοινώσει πως «η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη ως προς (α) το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Real GDP per capita) και (β) το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (GDP per capita in PPS)».

Είναι να απορεί κανείς με το θράσος τους. Γιατί δεν επιχειρούν να διαψεύσουν μόνο την Ευρωπαϊκή Αρχή, αλλά να αλλάξουν την ίδια την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε εξαιτίας του εκρηκτικού μίγματος της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών.

Δεν είναι πάντως η φτώχεια το μοναδικό πρόβλημα που προσπαθεί να εξαφανίσει δια μαγείας η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την τακτική αυτή ακολουθεί σε όλα τα ζητήματα.

Έχοντας συμμάχους τα φιλικά μέσα ενημέρωσης, κάθε φορά που εμφανίζεται ένα πρόβλημα γι’ αυτή, προσπαθεί να το «εξαφανίσει» από τη δημοσιότητα ή να αποκαλέσει ψεύδος.

Αυτό κάνει με το φονικό δυστύχημα των Τεμπών, εμποδίζοντας να λάμψει η αλήθεια και κατηγορώντας ακόμη και το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή εισαγγελία, εκτός τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ίδιους τους Έλληνες.

Αυτό κάνει με την εγκληματικότητα, τροφοδοτώντας τα μέσα ενημέρωσης με δήθεν επιτυχίες και αποκρύπτοντας τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.

Αυτό κάνει με την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και την καθιέρωση απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων για τους ασθενείς.

Αυτό κάνει με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την πλήρη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς χάριν κάποιων ιδιοκτητών κολεγίων.

Αυτό κάνει με τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αυτούς που τα αποκαλύπτουν αποκαλώντας τους εχθρούς της δημοκρατίας και της πατρίδας.

Απύθμενο θράσος.