Γιάννης Τριήρης: Ο Μητσοτάκης, οι λίγοι και οι πολλοί

Γιάννης Τριήρης: Ο Μητσοτάκης, οι λίγοι και οι πολλοί
Δευτέρα, 19/02/2024 - 07:05

Στην καθιερωμένη Κυριακάτικη «επικοινωνία» του με τους πολίτες, μέσα από το facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να παραποιήσει την αλήθεια για τον τρόπο που πολιτεύεται, παίζοντας με τις λέξεις και το συντακτικό.

Ο πρωθυπουργός «έπιασε» μεταξύ άλλων το θέμα της υπερψήφισης του νέου νόμου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Θριαμβολόγησε για τη μεγάλη μεταρρύθμιση -που πάντως δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς ένας στους τρεις από τους δικούς του βουλευτές δεν υπερψήφισαν το νέο νόμο- και προσπάθησε να πείσει ότι στην κυβέρνηση του πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα.

Έγραψε λοιπόν ο πρωθυπουργός με αφορμή το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πως «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους, -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά- αποδίδοντας δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία, σε μια μερίδα συμπολιτών μας που ως σήμερα τα στερούνταν».

Είναι αλήθεια αυτό, αλλά όχι για τα ομόφυλα ζευγάρια, που απλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη νοιάζεται όχι «και για τους λίγους», αλλά κυρίως για τους λίγους.

Νοιάζεται σίγουρα για τους «λίγους» τραπεζίτες που κάνουν πάρτι με τις υπέρογκες χρεώσεις και με την τεράστια ψαλίδα μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων σε βάρος των «πολλών» πελατών τους.

Νοιάζεται για τους «λίγους» ισχυρούς ομίλους της αγοράς τροφίμων που διαμορφώνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές σε βάρος των «πολλών» εκατομμυρίων καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα δίνει ψίχουλα στους αγρότες που βρίσκεται σε αναβρασμό και με τις μηχανές των τρακτέρ αναμμένες.

Νοιάζεται για τους «λίγους» ιδιώτες της υγείας και με τις αποφάσεις της υποβαθμίζει συνεχώς τη δημόσια υγεία σε βάρος των «πολλών» ασθενών και γενικότερα των ελληνικών οικογενειών. Αυτές τις μέρες μάλιστα πρόσφερε και ένα μεγάλο δώρο στις φαρμακοβιομηχανίες με την απόφαση για αύξηση τιμών ακόμη και στα γενόσημα φάρμακα, ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση για απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία με αλμυρές τιμές για τους ασθενείς.

Νοιάζεται για τους «λίγους» έμπορους της γνώσης και προχωράει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, βοηθώντας τους έτσι να κερδοσκοπήσουν στην παιδεία, και δίνοντας το δικαίωμα μόνο σε όσους λίγους έχουν λεφτά να έχουν δικαίωμα στην πρόοδο.

Αυτές είναι οι ενέργειες της κυβέρνησης, που ο πρωθυπουργός έγραψε στο facebook ότι «νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς αλλά και για τους λίγους».

Για να αποδοθεί όμως η πραγματικότητα από τα γραφόμενα του πρωθυπουργού θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα «μόνο» και τα «και». Με βάση τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να γράψει ότι «νοιάζεται πρωτίστως για τους λίγους και όχι για τους πολλούς».