Γιάννης Τριήρης: Οι πολίτες δεν είναι … βάτραχοι

Γιάννης Τριήρης: Οι πολίτες δεν είναι … βάτραχοι
Πέμπτη, 18/01/2024 - 05:42

Κάθε μέρα ακούμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται σαν παρατηρητής στα προβλήματα της κοινωνίας και να υπόσχεται λύσεις που τα 5 τελευταία χρόνια που κυβερνά ουδέποτε ήρθαν.

Χθες μίλησε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για το πρόβλημα των τεράστιων καθυστερήσεων στα χειρουργεία και τις λίστες της ντροπής. Μόνο που νόμισε τα είπε όπως τον συμφέρουν, εξαγγέλοντας ένα νέο τρόπο με τον οποίο θα καταρτίζονται από εδώ και στο εξής οι ενιαίες και ψηφιακές λίστες χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι λίστες της ντροπής, όμως, θα συνεχίσουν να υφίστανται. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλεργία σε κάθε τι δημόσιο και δεν ενισχύει τα δημόσια νοσοκομεία. Έτσι άνθρωποι που γι’ αυτούς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να χειρουργηθούν θα εξακολουθούν να μπαίνουν σε λίστες αναμονής.

Την ίδια μέρα, χθες, με την εξαγγελία του πρωθυπουργού η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης προχώρησε στην καταγγελία ότι αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» κατέρρευσε στο τέλος της 24ωρης εφημερίας.

«Σε αυτό το σημείο έφτασε αναισθησιολόγος στο ΓΝΘ Παπανικολάου που κατέρρευσε στο τέλος της 24ωρης εφημερίας, τις 16 ώρες από τις οποίες βρισκόταν συνεχώς σε χειρουργική αίθουσα», κατήγγειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Αλλά για τον πρωθυπουργό πέρα βρέχει.

Και τι ίδιο ισχύει για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί χρόνια τώρα τους νονούς της νύχτας να αλληλοσκοτώνονται σε πολυσύχναστες συνοικίες και οι σφαίρες να καρφώνονται στα διαμερίσματα των κατοίκων.

Βλέπει και ανέχεται αν όχι συναινεί στην αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων.

Κοροϊδεύει με τις αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς που δίνει και εξακολουθεί να κρατάει εν ζωή μνημονιακούς νόμους όπως η Εισφορά Αλληλεγγύης στους συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 1400 ευρώ και με τον τρόπο αυτό χάνουν και τις πενιχρές αυξήσεις που δήθεν τους δίνονται.

Εμπαίζει τους μικρομεσαίους που με ψεύτικες υποσχέσεις που απέσπασε την ψήφο στις εκλογές και τώρα τους χαρατσώνει με υπέρογκους πρόσθετους φόρους, λόγω τεκμηρίων και αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

ΥΓ. Και για να αιτιολογήσουμε τον τίτλο του άρθρου περί «βατράχων» και πολιτών. Το σύνδρομο του βραστού βατράχου αναφέρεται σε έναν βάτραχο ο οποίος ξόδεψε όλη την ενέργειά του προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις αντίξοες συνθήκες, ενώ τον είχαν ρίξει σε μια κατσαρόλα με νερό που έβραζε. Προσπαθούσε να συνηθίσει το καυτό νερό και όταν όμως έφτασε η κρίσιμη στιγμή, δεν του είχε μείνει καμία δύναμη για να πηδήξει έξω από την κατσαρόλα με το νερό που έβραζε για να σώσει τον εαυτό του. Οι πολίτες όμως σίγουρα δεν αντιδρούν όπως οι βάτραχοι. Δεν θα περιμένουν υπομονετικά να τους εξαθλιώσουν οι κυβερνητικές επιλογές.