Γιάννης Τριήρης: Ορκισμένος εχθρός κάθε τι δημόσιου

Γιάννης Τριήρης: Ορκισμένος εχθρός κάθε τι δημόσιου
Τετάρτη, 07/06/2023 - 06:47

Τα γεγονότα πάντα έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια. Και η ίδια η ζωή, αναπόφευκτα αποκαλύπτει τα μεγάλα ψέματα των πολιτικών που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο.

Στη χθεσινή ειδησεογραφία συμπεριλαμβάνονται και δυο γεγονότα που πρέπει να βάλουν σε σκέψεις όλους τους πολίτες, για το αν αυτά που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρώην πρωθυπουργός και εν δυνάμει νέος, αποτελούν πιστεύω του ή τα λέει μόνο για να αποσπάσει τους ψήφους τους στις επικείμενες εκλογές.

Το πρώτο αφορά τον άδικο και αδικαιολόγητο θάνατο μιας 63χρονης γυναίκας στο τουριστικό νησί της Κω πέθανε σε καρότσα αγροτικού που την μετέφερε στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσει το ασθενοφόρο που υπήρχε στο νησί.

Όπως αποκαλύφθηκε από τα ρεπορτάζ που έγιναν στην Κω υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, αλλά το προσωπικό επαρκεί μόνο για την λειτουργία σε 24ωρη βάση ενός μόνο ασθενοφόρου.

Έτσι η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της απλά και μόνο γιατί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ανάγκες για προσλήψεις στο εθνικό σύστημα υγείας.

Ένα δεύτερο περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, χθες, ήταν η καταγγελία μιας 17χρονης μαθήτριας από τον Λαγκαδά, έναν φτωχό Δήμο της Θεσσαλονίκης, για τις άθλιες συνθήκες στο σχολείο της.

Η νεαρή μαθήτρια συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα σε περιοδεία που έκανε στην περιοχή και ξέσπασε, τόσο για τις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις στις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά, όσο και για τις ελλείψεις σχολικών βιβλίων και καθηγητών, προκαλώντας μάλιστα την «άριστη» πρώην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να πάει αυτή να κάνει μάθημα στο σχολείο της χωρίς καθηγητές, βιβλία και θέρμανση.

Αυτή είναι η αλήθεια για την δημόσια υγεία και παιδεία και ας λένε ότι θέλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της σκληρής νεοφιλελεύθερης παράταξης που ηγείται.

Δεν οφείλονται σε απλές παραλείψεις που θα διορθωθούν οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην δημόσια παιδεία.

Είναι η πεμπτουσία της πολιτικής της σημερινής υπό τον Μητσοτάκη Νέας Δημοκρατίας. Ό,τι είναι δημόσιο το απεχθάνονται όπως ο διάβολος το λιβάνι. Θεωρούν πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί, προβαίνοντας σε μια απίστευτη προπαγάνδα κατά των δημοσίων υπαλλήλων, κολλώντας τους την ταμπέλα των άχρηστων και τεμπέληδων.

Εκμεταλλεύονται τις εξαιρέσεις – κάποιους δημοσίους υπαλλήλους που πράγματι δεν επιτελούν το έργο τους- για να σπιλώσουν το σύνολο τους.

Οι πολίτες, όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη τους παραπλανεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι οι κάποιοι λίγοι τεμπέληδες των υπουργείων. Είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σώζουν ζωές υπερβάλλοντας εαυτούς, είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που σε αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά μας, είναι οι αστυνομικοί που στην πλειοψηφία τους μάχονται με το έγκλημα, είναι οι πυροσβέστες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε φωτιές και πλημμύρες, είναι οι στρατιωτικοί που σε καιρό πολέμου –ποτέ να μη χρειαστεί- θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του πυρός και πολλοί άλλοι.

Και ακριβώς αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς ως κοινωνία πρέπει να τους έχουμε στις υπηρεσίες μας όποτε τους χρειαζόμαστε. Γιατί διαφορετικά θα πεθαίνουμε πάνω σε καρότσες ημιφορτηγών και θα παραμένουμε αμόρφωτοι, εξαιτίας της νεοφιλελευθέρης εμμονής της κυβέρνησης για μικρό δημόσιο.