GE: Παρουσιάζει την νέα ανεμογεννήτρια 6 MW της πλατφόρμας Cypress

GE: Παρουσιάζει την νέα ανεμογεννήτρια 6 MW της πλατφόρμας Cypress
Τρίτη, 01/12/2020 - 12:43

Η GE Renewable Energy κυκλοφόρησε τη νέα ανεμογεννήτρια ισχύος 6 MW, την πιο ισχυρή χερσαία μηχανή του αμερικανού κατασκευαστή.

Η μονάδα, που διαθέτει ρότορα ύψους 164 μέτρων, ανήκει στην πλατφόρμα Cypress και θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή ενέργειας έως και 11% σε σύγκριση με το μοντέλο 5.3-158.

Επιπλέον, η νέα ανεμογεννήτρια θα διαθέτει πτερύγια δύο κομματιών και η GE αναφέρει ότι έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη συντήρησή τους πάνω στον πυλώνα, διευκολύνοντας έτσι τις επισκευές.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ανεμογεννήτρια των 6 MW θα είναι έτοιμη για χρήση έως το 2022.

Ο διευθυντής της GE Onshore Wind Europe, Peter Wells, δήλωσε:

«Η πλατφόρμα Cypress παρέχει ήδη στους πελάτες μας τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος της χερσαίας αιολικής ενέργειας και να αποκτήσουν πρόσθετη ευελιξία στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. Αυτό το τελευταίο προϊόν στην πλατφόρμα θα τους βοηθήσει να αυξήσουν επιπλέον την καθαρή, ανανεώσιμη αιολική ενέργεια σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής».

Σημειώνεται ότι η GE Renewable Energy έχει λάβει περισσότερα από 3,4 GW σε παραγγελίες για τις ανεμογεννήτριες της Cypress από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Λιθουανία, αλλά και πέραν της Ευρώπης, όπως η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Τουρκία.

Η τελευταία ανεμογεννήτρια στην πλατφόρμα Cypress θα αξιοποιήσει πλήρως τους πόρους της GE και αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της επιχείρησης της Χερσαίας Αιολικής Ενέργειας της GE, του Παγκόσμιου Ερευνητικού Κέντρου της GE και της LM Wind Power, μιας επιχείρησης της GE Renewable Energy.

Φωτο: Zout Fotografie (Rein Rijke)