GE Renewable Energy: Νέος διευθύνων σύμβουλος υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ο Jan Kjaersgaard

GE Renewable Energy: Νέος διευθύνων σύμβουλος υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ο Jan Kjaersgaard
Τρίτη, 29/06/2021 - 12:53

Η GE Renewable Energy διόρισε τον Jan Kjaersgaard ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο της της επιχείρησης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με ισχύ από τις 28 Ιουνίου.

Ο Kjaersgaard θα αντικαταστήσει τον John Lavelle, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από 40 χρόνια καριέρας, ο οποίος όμως σκοπεύει να παραμείνει για να βοηθήσει στη μετάβαση τους επόμενους μήνες.

Ο Kjaersgaard ανέλαβε την θέση στην GE προερχόμενος από την FLSmidth, όπου ήταν πρόσφατα πρόεδρος της τσιμεντοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων EPC, των επιχειρήσεων προϊόντων και των υπηρεσιών ύστερα από την αγορά.

Προηγουμένως είχε υπηρετήσει στις χερσαίες και υπεράκτιες παγκόσμιες πωλήσεις της Siemens, πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος της Siemens Wind Power Americas και αργότερα διευθύνων σύμβουλος της Siemens Wind Power EMEA.

Στη Siemens ήρθε από την Bonus Energy, όπου ηγήθηκε της εμπορικής ομάδας του οργανισμού και συμμετείχε σε μερικά από τα πρώτα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε ευρωπαϊκά ύδατα πριν από την εξαγορά της εταιρείας από τη Siemens το 2004.

Από το 2014 έως το 2017, ο Kjaersgaard ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς εργολάβου χάλυβα Bladt Industries και συνέχισε να αποκτά εμπειρία στον υπεράκτιο αιολικό τομέα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy, Jerome Pecresse, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Jan στην ηγετική μας ομάδα για να ηγηθεί της αναπτυσσόμενης υπεράκτιας αιολικής μας επιχείρησης. Ο υπεράκτιος άνεμος είναι έτοιμος να αναπτυχθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια και ο Jan είναι ιδανικός για να μεταφέρει την υπεράκτια αιολική επιχείρηση της GE στο επόμενο επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας καμπύλης ανάπτυξης.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω βαθιά τον John για τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε στην επιτυχία της υπεράκτιας αιολικής μας επιχείρησης, καθώς και για τις πολλές συνεισφορές του στη GE κατά τη διάρκεια της διακεκριμένης καριέρας του. Ο John υπήρξε ένας σπουδαίος συνεργάτης και μέντορας για μένα, και για πολλούς από εμάς στη GE».

Ο Kjaersgaard δήλωσε:

«Έχω την τιμή να έχω την ευκαιρία να ηγηθώ των υπεράκτιων αιολικών επιχειρήσεων της GE σε αυτήν την κεντρική στιγμή για τη βιομηχανία. Η GE είναι σε πολύ καλή θέση για να βοηθήσει τους πελάτες μας να ανταποκριθούν στην τεράστια υπόσχεση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας με την πιο ισχυρή ανεμογεννήτρια σε λειτουργία, τη συνεργασία που έχει ήδη οικοδομήσει με πελάτες παγκόσμιας κλάσης και την ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας».