GE: Παραγγελία ανεμογεννητριών 302MW για αιολικό έργος τις ΗΠΑ

GE: Παραγγελία ανεμογεννητριών 302MW για αιολικό έργος τις ΗΠΑ
Πέμπτη, 20/05/2021 - 12:24

Η GE Renewable Energy πρόκειται να περέχει 107 χερσαίες ανεμογεννήτριες στο αιολικό έργο Lincoln Land, ισχύος 302MW, που βρίσκεται στο Morgan County στο Ιλινόις.

Πιο αναλυτικά, η παραγγελία που δόθηκε από την Ares αφορά την παροχή ανεμογεννητριών 2,82-127 της GE καθώς και μια 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.

Σχετικά με την ανεμγεννήτρια τύπου 2.82-127 της GE ανακοινώθηκε πρόσφατα ως η ευρύτερα αναπτυσσόμενη ανεμογεννήτρια στις ΗΠΑ το 2020 από την American Clean Power Association.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy για τα χερσαία αιολικά πάρκα στην Αμερική, Tim White, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Ares. Μαζί, έχουμε ανακοινώσει περισσότερα από 800MW σε νέες χερσαίες μονάδες τους τελευταίους 12 μήνες - αυτό είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο και είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε τους πελάτες μας στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, συμβάλλοντας στην παροχή βιώσιμης, προσιτής, ανανεώσιμης ενέργειας μέσω των συνδυασμένων έργων μας στις ΗΠΑ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ares Infrastructure and Power, Steve Porto, πρόσθεσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με την GE Renewable Energy. Πιστεύουμε ότι οι έμπιστοι συνεργάτες είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή έργων αυτής της κλίμακας και την παροχή ενέργειας χαμηλού κόστους στους πελάτες μας και με μια προσπάθεια να παραχθούν ισχυρά αποτελέσματα για τους επενδυτές μας».