GE: Παροχή ανεμογεννητριών Cypress σε φινλανδικό αιολικό πάρκο 88 MW

GE: Παροχή ανεμογεννητριών Cypress σε φινλανδικό αιολικό πάρκο 88 MW
Πέμπτη, 27/05/2021 - 12:30

Η GE Renewable Energy πρόκειται να προμηθεύσει 16 ανεμογεννήτριες Cypress για το αιολικό πάρκο Puskakorpi, ισχύος 88MW στη Φινλανδία μαζί με μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών 30 ετών.

Το έργο δημιουργήθηκε από κοινού από την Smart Windpower, την Mincovest και την GE Renewable Energy και εξαγοράστηκε από την Foresight Energy Infrastructure Partners (FEIP), μια ειδική περιορισμένη εταιρική σχέση στο Λουξεμβούργο για την οποία ο Όμιλος Foresight ενεργεί ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου.

Το έργο είναι η πρώτη επένδυση της Foresight στην αιολική ενέργεια στη Φινλανδία και η πρώτη συνεργασία με την τεχνολογία χερσαίας αιολικής ενέργειας της GE.

Η αύξηση του μακροπρόθεσμου χρέους χρηματοδότησης έργου και η διαδικασία προμήθειας ενός επενδυτή για την απόκτηση του έργου υποστηρίχθηκε από την GE Energy Financial Services (GE EFS).

Σχετικά με το έργο, βρίσκεται στο δήμο Pyhajoki, στην περιοχή της Βόρειας Οστροβόθνιας της δυτικής Φινλανδίας και θα παράγει αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει 55.000 νοικοκυριά στη Φινλανδία. Έτσι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη του στόχου της χώρας να καλύψει το 50% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Οι εμπορικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2022 με την πρώτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών να αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η ειδική ομάδα PPA της GE Renewable Energy εξασφάλισε επίσης εταιρική συμφωνία αγοράς ενέργειας με έναν ανώνυμο παγκόσμιο πάροχο τεχνολογίας ως υπεύθυνο για το έργο.

H διευθύνουσα σύμβουλος της GE Renewable Energy για την διεθνή αιολική εταιρεία Sheri Hickok δήλωσε:

«Με αυτήν τη συμφωνία, έχουμε πλέον περισσότερο από 1,5GW δεσμευμένης ισχύος στη σκανδιναβική αγορά χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Cypress. Συνεργαζόμενη με τοπικούς συν-προγραμματιστές Societe Generale και Foresight στο αιολικό πάρκο Puskakorpi, , η GE είναι υπερήφανη που συμβάλλει στους στόχους της Φινλανδίας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

«Αυτό το έργο αποδεικνύει τη μοναδική ικανότητα της GE να εργάζεται σε όλη την αλυσίδα αξίας στην ξηρά, συμπληρώνοντας τις ανάγκες και τους στόχους των πελατών, με ένα ευρύ σύνολο δεξιοτήτων ανάπτυξης έργων, μηχανικής αξίας, εξασφάλισης λύσεων προσπέλασης, πρόσβασης σε κεφαλαιαγορές και εφαρμογής ανεμογεννητριών».

Αναφέρεται ότι η πλατφόρμα χερσαίας αιολικής ενέργειας της Cypress περιλαμβάνει ισχύ μεταξύ 4,8 και 6,1MW, με διαμέτρους ρότορα 158 και 164 μέτρων και διάφορα ύψη πλήμνης. Επίσης, είναι εξοπλισμένη με παραλλαγές ενός κομματιού πτερυγίων καθώς και συνδυασμένων, βελτιώνοντας την εφοδιαστική και προσφέροντας αυξημένη απόδοση και περισσότερες επιλογές τοποθέτησης σε τοποθεσίες που προηγουμένως δεν ήταν προσβάσιμες.