WindEurope: Ο Andreas Nauen της Siemens Gamesa πρόεδρος της ένωσης για τους επόμενους 18 μήνες

WindEurope: Ο Andreas Nauen της Siemens Gamesa πρόεδρος της ένωσης για τους επόμενους 18 μήνες
Τρίτη, 01/12/2020 - 11:50

Το Διοικητικό Συμβούλιο της WindEurope εξέλεξε τον Andreas Nauen, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), ως Πρόεδρος της ένωσης για τους επόμενους 18 μήνες. Ο Nauen θα ηγηθεί του συλλόγου μαζί με τον Nicolas Couderc, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της EDF Renewables, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος.

Ο Nauen αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη στιγμή για την αιολική βιομηχανία. Η Ευρώπη επιχειρεί μια σημαντική επέκταση της αιολικής ενέργειας για να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Και η ΕΕ σχεδιάζει να αυξήσει τη φιλοδοξία της για το 2030 σχετικά με τη μείωση των εκπομπών και την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς ενίσχυση αυτού του στόχου. Επιπλέον η Ευρώπη επιθυμεί οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποτελέσουν βασικό παράγοντα της οικονομικής ανάκαμψης από την κρίση COVID-19.

Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο Andreas Nauen δήλωσε:

«Η ευρωπαϊκή βιομηχανία έχει αποδειχθεί ότι ηγείται της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως. Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές δεξιότητες, αποκτήσαμε τεράστια εμπειρία και αναπτύξαμε μια αξιόπιστη αλυσίδα αξίας σε ολόκληρη την ήπειρο. Πρέπει να βασιστούμε σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την αποανθρακοποίηση και την ηλεκτροδότηση της οικονομίας. Είμαστε στη σωστή επιχείρηση, την κατάλληλη στιγμή. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αποδειχθεί ως η πιο ανθεκτική πηγή ενέργειας εν μέσω της πανδημίας. Εξάλλου, οι φιλόδοξοι ανανεώσιμοι στόχοι που αναπτύσσουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Υπεράκτιων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έως το 2050, μας καθιστά ικανούς για μια οικονομική ανάκαμψη με βάση την καθαρή ενέργεια».

«Η πορεία προς μια δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση είναι ένα συλλογικό έργο. Είναι τεράστια τιμή που οι συνάδελφοί μου στην αιολική βιομηχανία με επέλεξαν για να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα ολόκληρης της αλυσίδας αξίας της βιομηχανίας. Έχετε τη δέσμευσή μου ότι θα εργαστούμε σκληρά για να ακουστεί η φωνή μιας βιομηχανίας που παρέχει τεράστιο βιομηχανικό δυναμικό, τεχνολογική ηγεσία και σταθερό, καθαρό ενεργειακό εφοδιασμό», πρόσθεσε ο Nauen.

Ο Nauen, μηχανολόγος μηχανικός, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της SGRE από τον Ιούνιο του 2020. Πριν από αυτό είχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας υπεράκτιων επιχειρήσεων της SGRE. Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Wind Power και της REpower / Senvion. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του τμήματος αιολικής ενέργειας της γερμανικής ένωσης κατασκευαστών εργαλειομηχανών (VDMA).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Andreas Nauen ως νέο πρόεδρό μας. Η ύπαρξη ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές ανεμογεννητριών στον κόσμο στην WindEurope είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για εμάς. Και ο Andreas γνωρίζει τις χερσαίες και υπεράκτιες αιολικές επιχειρήσεις. Είναι ένα ιδανικό άτομο για να καθοδηγήσει αυτό που κάνει η βιομηχανία μας για την ενεργειακή μετάβαση και να βοηθήσει στην προώθηση μιας πράσινης οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη».