European Energy: Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο ηλιακό πάρκο με ανιχνευτές κίνησης

European Energy: Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο ηλιακό πάρκο με ανιχνευτές κίνησης
Τρίτη, 10/11/2020 - 12:16

Η European Energy έθεσε σε λειτουργία το πρώτο ηλιακό πάρκο, το οποίο χρησιμοποιεί σύστημα ανίχνευσης- παρακολούθησης (tracker), σύμφωνα με το οποίο τα ηλιακά πάνελ ακολουθούν τον ήλιο στον ουρανό, βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοσή τους.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικής ισχύος 44 MW στη Δανία, τα 37 MW του οποίου είναι τοποθετημένα σε ανιχνευτές οριζόντιου άξονα (tracker).

Η εταιρεία εγκατέστησε για πρώτη φορά ανιχνευτές σε ηλιακά πάρκα στην Ισπανία το 2008, καθώς και στο ηλιακό πάρκο Coremas στη Βραζιλία, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία φέτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen, δήλωσε:

«Παρόλο που η τεχνολογία μέχρι στιγμής δεν είναι ώριμη για να χρησιμοποιήσουμε ανιχνευτές τόσο βόρεια, έχουμε ήδη εμπειρία δεκαετίας στη χρήση τους και τη βελτιστοποίησή τους προκειμένου να προσφέρουμε όσο το δυνατόν υψηλότερη απόδοση».

Σημειώνεται ότι η European Energy, σε συνεργασία με το Δανικό Πολυτεχνείο στο Riso, έχει δημιουργήσει μια εγκατάσταση δοκιμών για τις τεχνικές λεπτομέρειες με σκοπό την επίτευξη της υψηλότερης απόδοσης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εγκαταστάσεις.

Ο Andersen συμπλήρωσε:

«Ανυπομονούμε να βελτιστοποιήσουμε τη χρήση ανιχνευτών σε στενή συνεργασία με ενδιαφερόμενους αγρότες και ιδιοκτήτες γης. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα είναι ευπρόσδεκτη, καθώς επιτρέπει την αύξηση της ετήσιας παραγωγής ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης γης και είμαι βέβαιος ότι πολλοί αγρότες θα βρουν ενδιαφέρουσα αυτή τη νέα επιχειρηματική ευκαιρία».