European Energy: Υπέγραψε το μεγαλύτερο PPA στη Βαλτική

European Energy: Υπέγραψε το μεγαλύτερο PPA στη Βαλτική
Τετάρτη, 14/04/2021 - 17:00

Η Εσθονική εταιρεία ενέργειας Eesti Energia υπέγραψε το «μεγαλύτερο» PPA στη Βαλτική με την European Energy το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το 2023.

Η συμφωνία για 3,8TWh πάνω από 10 χρόνια εξασφαλίζει ανανεώσιμη ενέργεια σε ισοδύναμο με το μισό της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας της Εσθονίας.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια θα κατευθυνθεί σε τρία αιολικά πάρκα που κατασκευάζει η European Energy στη Λιθουανία.

Σχετικά με την Eesti Energia είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή μέσω της θυγατρικής της Enefit Green, αλλά η συνεργασία και τα μακροπρόθεσμα PPA με άλλους προγραμματιστές επιτρέπουν στην εταιρεία να παρέχει στους πελάτες της ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες καθαρής ενέργειας.

Ο Margus Vals, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eesti Energia, δήλωσε:

«Ως διεθνής εταιρεία ενέργειας, η αποστολή μας είναι να προσπαθούμε για εξυπνότερες λύσεις για τους πελάτες και καθαρότερη παραγωγή ενέργειας. Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους για να αναπτύξουμε το χαρτοφυλάκιο πράσινης ενέργειας. Αυτή είναι μια άλλη συμφωνία-ορόσημο που βοηθά τους πελάτες μας σε όλη τη Βαλτική να εφαρμόσουν ταχύτερα την πράσινη μετάβαση, να επιλέξουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να διορθώσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε πολύ καλή τιμή»

Σημειώνεται ότι τα PPA επιτρέπουν στον πελάτη να καθορίσει την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας με ευνοϊκούς όρους για μακροπρόθεσμη περίοδο.

Για την Eesti Energia, το ενδιαφέρον για μια τέτοια λύση ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες. Το 2021, υπεγράφησαν περισσότερες από εκατό συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες σε όλη τη Βαλτική. Μάλιστα, ο συνολικός όγκος που πωλείται από την Eesti Energia σε πελάτες υπερβαίνει τα 2TWh.

Ο Διευθυντής Εμπορίου και PPA της European Energy, Jonas Lau Forsberg Nihøj, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να παρέχουμε περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στη Βαλτική μέσω των αιολικών πάρκων μας. Μέχρι σήμερα είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί στην περιοχή και πιστεύουμε ότι η αγορά της Βαλτικής ενδιαφέρεται πολύ για μια πράσινη μετάβαση του ενεργειακού της τομέα».