European Energy: Συνεργασίες για την ανάπτηξη των ΑΠΕ σε Δανία και Σουηδία

European Energy: Συνεργασίες για την ανάπτηξη των ΑΠΕ σε Δανία και Σουηδία
Τετάρτη, 07/04/2021 - 12:37

Η European Energy έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Novo Holdings και τη Sampension για να επιταχύνει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Δανία και τη Σουηδία.

Η νέα συνεργασία θα έχει αρχικό κεφάλαιο ύψους 650 εκατ. κορώνων Δανίας (87 εκατ. Ευρώ) με σκοπό την αγορά γης για ηλιακά και αιολικά πάρκα στη Δανία και τη Σουηδία.

Χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση χρέους, η συνεργασία μπορεί να πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου κορώνων στο αμοιβαίο κεφάλαιο.

Σημειώνεται ότι η European Energy θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τα νέα αιολικά και ηλιακά έργα στην αποκτηθείσα γη.

Επιπλέον, η συνεργασία θα διερευνήσει ευκαιρίες για να συνδυάσει την παραγωγή τροφίμων και την παραγωγή ενέργειας, καθώς και να μετατρέψει τα πεδινά εδάφη σε παραγωγή πράσινης ενέργειας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τόσο στην αύξηση της βιοποικιλότητας στις περιοχές όσο και στην αύξηση της δεύσμευσης περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα στα εδάφη.

Οι εταίροι αναμένουν ότι η συνεργασία θα συμβάλει έτσι ώστε η Δανία να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στις φιλοδοξίες της για του κλίμα, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 70% έως το 2030.

«Οι επενδύσεις πέραν του τομέα των βιοεπιστημών αποτελούν σημαντικό στοιχείο στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Novo Holding.

«Οι συνεργασίες με κορυφαίους παίκτες όπως η European Energy είναι σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας εστίαση στις υποδομές. Αναμένουμε από την επένδυση να προσφέρει μια καλή απόδοση προσαρμοσμένη στον κίνδυνο, ακριβώς όπως έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι συμβάλλει θετικά στην πράσινη μετάβαση. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την European Energy και αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Morten Beck Jorgensen, διευθύνων εταίρος της Novo Capital Investors.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με τη Novo Holdings και τη Sampension. Είναι δύο εξαιρετικά επαγγελματικοί συνεργάτες με βαθιά γνώση και εμπειρία σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι και οι δύο μακροπρόθεσμοι επενδυτές, με κατανόηση και επιθυμία έτσι ώστε οι επενδύσεις να λαμβλανουν υπόψη τους τοπικούς ενδιαφερόμενους και να έχουν ισχυρή τοπική υποστήριξη».

«Εάν θέλουμε να επιτύχουμε τις πράσινες φιλοδοξίες μας μέχρι το 2030, είναι σημαντικό να επιταχυνθεί η επέκταση της παραγωγής πράσινης ενέργειας και αυτή η εταιρική σχέση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο από την άποψη της αγοράς συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».