European Energy: Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον ηλιακό κλάδο των ΗΠΑ

European Energy: Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον ηλιακό κλάδο των ΗΠΑ
Πέμπτη, 01/04/2021 - 12:49

Δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η δανική εταιρεία ΑΠΕ, European Energy, επεκτείνει τις ηλιακές της δραστηριότητες στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία απέκτησε 1.276 στρέμματα γης στο Τέξας καιεπιπλέον δημιούργησε μία κοινοπραξία με την αμερικανική Renewable Energy International.

Η European Energy σχεδιάζει να αναπτύξει έργα ηλιακής ενέργειας στην περιοχή του Τέξας, η οποία προηγουμένως χρησιμοποιούταν για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και ως αγρόκτημα βοοειδών.

Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει τη φάση κατασκευής του ηλιακού έργου το πρώτο εξάμηνο του 2022 και αναμένει ότι η ηλιακή φάρμα θα συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο το 2023.

Η δανική εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με την Renewable Energy International, μια αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με γραφείο στη Φλόριντα.

Σχετικά με τη συνεργασία της European Energy με την Renewable Energy International που έχει τα γραφεία της στη Φλόριντα, η δανική εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το γραφείο ως πλατφόρμα για να ξεκινήσει την ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνολικά, προς το παρόν υπάρχουν ηλιακά έργα στις πολιτείες Μέιν, Μασαχουσέτης, Βιρτζίνια και και Νότιας Καρολίνας, συνολικού ύψους περίπου 450 MW.

Ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen δήλωσε: «Λόγω των νέων πολιτικών ανέμων στις ΗΠΑ, βλέπουμε μια τεράστια ανάγκη για πράσινη ενέργεια στις ΗΠΑ, και το Τέξας έχει προσβληθεί πρόσφατα σημαντικά για την ασφάλεια του εφοδιασμού.

«Το ηλιακό αγρόκτημα θα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για την παροχή πράσινης ενέργειας στους πολίτες του Τέξας."

Ο Andersen πρόσθεσε: «Εδώ και καιρό θέλαμε να εισέλθουμε στην αμερικανική αγορά πράσινης ενέργειας και ως εκ τούτου ψάχναμε να βρούμε τον κατάλληλο τοπικό συνεργάτη. Η Renewable Energy International προσφέρει τον σωστό συνδυασμό ικανοτήτων και εμπειριών που ταιριάζει με την ανάγκη μας να είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε έργα σε πολλές αμερικανικές πολιτείες».