European Energy: Πουλά ηλιακό έργο ισχύος 50 MW στη Δανία

European Energy: Πουλά ηλιακό έργο ισχύος 50 MW στη Δανία
Τρίτη, 04/08/2020 - 13:05

Η European Energy πρόκειται να πουλήσει το ηλιακό πάρκο Hanstholmvej ισχύος 50 MW που βρίσκεται στη Δανία στη γερμανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, LHI Group, σε τιμή που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Το έργο θεωρείται μοναδικό του είδους του στη Δανία, αφού αποτελείται από ηλιακές μονάδες διπλής όψης, κάτι που σημαίνει ότι τα πάνελ απορροφούν το ηλιακό φως και από τις δύο πλευρές τους.

Είναι επίσης το πρώτο έργο κατηγορίας D στη Δανία, κάτι που σημαίνει ότι το πάρκο παρέχει περισσότερα από 25 MW ισχύος σε σημείο σύνδεσης δικτύου και επιπλέον, είναι το πρώτο ηλιακό πάρκο που συνδέθηκε στο δίκτυο σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ που ισχύουν από τον Απρίλιο του 2019.

Σημειώνεται ότι έχει δρομολογηθεί μία εταιρική συμφωνία αγοράς ενέργειας με ανώνυμη «μεγάλη διεθνή εταιρεία» για την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το έργο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η European Energy ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή και θα παραμείνει υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη διαχείριση του έργου μετά τη πώληση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen, δήλωσε:

«Το ηλιακό πάρκο Hanstholmvej ήταν ένα σημαντικό έργο για εμάς, καθώς είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε διφασικές μονάδες στη Δανία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τη διάχυση του φωτός για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LHI KVG, Franz Unterbichler, είπε:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με έναν έμπειρο και επαγγελματία συνεργάτη όπως η European Energy, οπότε ήταν πολύ πιο εύκολο για εμάς να επενδύσουμε στη Δανία, μια νέα αγορά για εμάς».