Vestas: Παράδοση ανεμογεννητριών 76MW σε δυο αιολικά πάρκα στην Ιαπωνία

Vestas: Παράδοση ανεμογεννητριών 76MW σε δυο αιολικά πάρκα στην Ιαπωνία
Τρίτη, 30/06/2020 - 14:11

Νέα παραγγελία δέχτηκε Vestas για την παροχή ανεμογεννητριών 76MW για δύο χερσαία αιολικά έργα στην Ιαπωνία. Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία αφορά τη στελέχωση των αιολικών πάρκων Chitose και Noheji Mutsuwan, τα οποία αναπτύσσονται από κοινού από την Tokyu Land Corporation και την Japan Wind Development.

Η παραγγελία περιλαμβάνει την παροχή 4 ανεμογεννητριών τύπου V117-3.45MW και 6 ανεμογεννητριών τύπου V105-3.45MW για το πάρκο Chitose, ενώ στο αιολικό πάρκο Noheji Mutsuwan θα παραδοθούν 11 ανεμογεννήτριες τύπου V105-3.45MW. Σημειώνεται ότι οι ανεμογεννήτριες σε πλήρη λειτουργία θα παράγουν ισχύ 3,6MW η καθεμία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι και η η πολυετής παροχή υπηρεσιών από τη Vestas και για τα δύο αιολικά πάρκα.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών πρόκειται να ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Σημειώνεται ότι και τα δύο αιολικά πάρκα βρίσκονται σε σεισμογενείς περιοχές οι οποίες πλήττονται επιπλέον από τυφώνες. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται «εκτεταμένη συνεργασία» μεταξύ όλων των συνεργατών του έργου για το σχεδιασμό μιας λύσης για τη «μεγιστοποίηση της δέσμευσης ανέμου» από τις ανεμογεννήτριες υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.