Ξεκινά η κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Saint-Brieuc στη Βρετάνη

Ξεκινά η κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Saint-Brieuc στη Βρετάνη
Τετάρτη, 21/04/2021 - 14:03

Η Iberdrola, μέσω της θυγατρικής της Ailes Marine, θα ξεκινήσει την κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Saint-Brieuc ισχύος 496MW, στις 3 Μαΐου, με τη δραστηριότητα εγκατάστασης να επεκτείνεται για τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το 2021, προγραμματίζονται κατασκευαστικές εργασίες από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο σε πέντε ζώνες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του αιολικού πάρκου για να αποφευχθεί η παρέμβαση στην περίοδο αλιείας χτενιού 2020-2021, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει με την εγκατάσταση των πασσάλων για τα θεμέλια τριών ποδιών.

Για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι πάσσαλοι θα στερεωθούν στον πυθμένα χρησιμοποιώντας μια τεχνική γεώτρησης Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί από την Van Oord χρησιμοποιώντας το σκάφος AEOLUS.

Για να επιτραπεί η συνέχιση των αλιευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, η Iberdrola δεσμεύτηκε να θάψει όλα τα καλώδια διασύνδεσης που ανέρχονται συνολικά σε περίπου 90 χλμ., με τις καλωδιακές τάφρους να ανασκάπτονται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Οι εργασίες για το αιολικό πάρκο θα συντονίζονται από την κατασκευαστική βάση του Kerantour στο Pleudaniel (Βρετάνη), καθώς και από το λιμάνι του Lézardrieux, από όπου θα πραγματοποιηθούν οι θαλάσσιες μεταφορές και η μεταφορά πληρώματος στην τοποθεσία.