Η βρετανική εταιρεία RES πουλά αγωγό έργων ΑΠΕ στη Γαλλία

Η βρετανική εταιρεία RES πουλά αγωγό έργων ΑΠΕ στη Γαλλία
Τετάρτη, 21/04/2021 - 14:48

Η βρετανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας RES Group ξεκινά την πώληση του γαλλικού αγωγού ενεργειακών έργων σε μια συμφωνία αξίας έως 800 εκατομμυρίων σύμφωνα με πηγές.

Η εταιρεία έχει στείλει πακέτα πληροφοριών και οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν προσφορές πρώτου γύρου έως τα μέσα Μαΐου για τα έργα, τα οποία έχουν συνδυασμένο στόχο παραγωγής 5 GW.

«Η RES έχει δεσμεύσει τη Rothschild να εξετάσει επιλογές για άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της συνεχούς ανάπτυξης της επιχείρησής της, οι οποίες περιλαμβάνουν την πιθανή πώληση ενός στοιχείου στην πλατφόρμα Ανάπτυξης και Κατασκευών στη Γαλλία», ανέφερε η RES σε δήλωση.

Η RES θα διατηρήσει την επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υποστήριξης στη Γαλλία, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τη διαχείρηση των δραστηριοτήτων παγκοσμίως, δήλωσε η εταιρεία.

Η ζήτηση για ανανεώσιμα περιουσιακά στοιχεία έχει αυξηθεί καθώς οι περιβαλλοντικά συνειδητοί επενδυτές και ενεργειακές ομάδες αναζητούν πράσινη ενέργεια για να επιτύχουν στόχους για την επίτευξη καθαρών εκπομπών σύμφωνα με την κλιματική συμφωνία του Παρισιού το 2015.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, του ομίλου υποδομών Vinci και της γερμανικής εταιρείας RWE αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ανέφεραν οι πηγές.

Οι επενδυτές υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των Ardian, Brookfield και JPM Infrastructure μπορεί επίσης να υποβάλουν προσφορές, πρόσθεσαν.

Η RES αναφέρει ότι είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, που έχει κατασκευάσει έργα στον κλάδο παράγοντας συνολικά 21 GW σε ολόκληρο τον κόσμο και υποστηρίζει ένα χαρτοφυλάκιο στοιχείων άνω των 7 GW για πελάτες.

Η εταιρεία, η οποία κυκλοφόρησε από τον κατασκευαστή Sir Robert McAlpine το 1981, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε 10 χώρες που εργάζονται σε χερσαία και υπεράκτια αιολικά έργα, ηλιακά έργα, έργα αποθήκευση ενέργειας και μετάδοσης και διανομής.

Σε παρόμοιες συμφωνίες με την επερχόμενη εκποίηση της RES, η Vinci νωρίτερα αυτό το μήνα αγόρασε την ενεργειακή επιχείρηση της Ισπανικής ACS για περίπου 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει τις ενεργειακές της συμβάσεις ενέργειας και να αναπτύξει ανανεώσιμα έργα.

Η RWE πέρυσι απέκτησε επίσης έναν αγωγό ανανεώσιμων έργων της Nordex για 400 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Reuters