Ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας αποκαλύπτει τα τελικά στοιχεία του διαγωνισμού για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor

Ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας αποκαλύπτει τα τελικά στοιχεία του διαγωνισμού για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor
Πέμπτη, 24/06/2021 - 17:02

Ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας δημοσίευσε τους τελικούς όρους διαγωνισμού για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Δανίας, το Thor, ξεκινώντας την τελευταία φάση της διαδικασίας υποβολής προσφορών.

Η τελική προθεσμία προσφοράς για το έργο 800-1000MW είναι η 8η Νοεμβρίου 2021 για τους έξι πλειοδότες.

Σχετικά με τους επιλεγμένους υποψηφίους πρόκειται για τους Orsted, Vattenfall, SSE Renewables και Thor OFW K / S (ανήκει στην Copenhagen Infrastructure 4 Thor OFW ApS και Andel Holding), Swan Wind (ιδιοκτησία της Eneco Wind και European Energy), Thor Wind Farm (ιδιοκτησία της RWE Wind Holding και RWE Offshore Wind) και μια κοινοπραξία της Total Renewables και της Iberdrola Renovables.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η κρατική ενίσχυση για το Thor Offshore Wind Farm εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τον Μάιο, το σχέδιο για το Thor πήρε περιβαλλοντική έγκριση βάσει μιας Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης (SEA).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής προσφορών, ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας, σύμφωνα με τις προηγούμενες δανικές υπεράκτιες αιολικές προσφορές, πραγματοποίησε μια φάση διαπραγμάτευσης, η οποία προέβλεπε προσαρμογές των όρων του διαγωνισμού με στόχο τη μείωση της τιμής προσφοράς για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο.

Ταυτόχρονα, ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας εξασφάλισε ότι οι σχετικές νόμιμες εκτελεστικές εντολές για την Thor θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2021.

Σχετικά με το Thor, είναι το πρώτο από τα τρία υπεράκτια αιολικά πάρκα που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της Ενεργειακής Συμφωνίας από το 2018 και θα κατασκευαστεί τουλάχιστον 22 χλμ. από την ακτή στο Thorsminde στη δυτική ακτή της Γιουτλάνδης. Επιπλέον, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο προσφέρεται με ευελιξία 800-1000 MW. Επιπλέον, η σύνδεση δικτύου από το αιολικό πάρκο στην ακτή περιλαμβάνεται στην προσφορά.

Τέλος, το Thor πρέπει να είναι πλήρως εγκατεστημένο και συνδεδεμένο στο δίκτυο το αργότερο έως το τέλος του 2027 και η άδεια για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι για 30 χρόνια με δυνατότητα παράτασης πέντε ετών.

Πηγή: renews.biz