Enercon: Παρουσιάζει ευρωπαϊκό ταμείο χερσαίας αιολικής ενέργειας

Enercon: Παρουσιάζει ευρωπαϊκό ταμείο χερσαίας αιολικής ενέργειας
Δευτέρα, 12/04/2021 - 15:02

Ο Γερμανός κατασκευαστής ανεμογεννητριών, Enercon ξεκίνησε μια επενδυτική πλατφόρμα για θεσμικούς επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στη χερσαία αιολική ενέργεια στην Ευρώπη.

Η εγκατάσταση Enercon Wind Onshore Deutschland I είναι το πρώτο επενδυτικό προϊόν της εταιρείας και πρόκειται για ένα κλειστό επενδυτικό κεφάλαιο εναλλακτικών επενδύσεων.

Έχει εξασφαλίσει δύο ανώνυμες μεγάλες εταιρείες ασφάλισης δημοσίου δικαίου ως επενδυτές -άγκυρες, με το εγγεγραμμένο κεφάλαιο να υπερβαίνει τον όγκο των επενδύσεων κατά 50 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν στο διπλάσιο, δήλωσε ο Enercon.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει σε πέντε γερμανικά αιολικά πάρκα που λειτουργούν ήδη. Αυτά περιλαμβάνουν 31 ανεμογεννήτριες Enercon με συνολική ονομαστική ισχύ 79 MW και παράγουν περίπου 135 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Όλα τα έργα θα λάβουν σταθερό τιμολόγιο βάσει του γερμανικού νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (EEG) για 20 χρόνια.

Επιπλέον, η Enercon θα αναλάβει τη συντήρηση των ανεμογεννητριών για 25 χρόνια.

Σημειώνεται ότι ηEB - Sustainable Investment Management, θυγατρική της Evangelische Bank, είναι ο σύμβουλος επενδύσεων. Η Universal Investment έχει διοριστεί ως διαχειριστής εναλλακτικών επενδυτικών κεφαλαίων και, από την πλευρά των πωλήσεων, η Warburg Bank προσέφερε υποστήριξη.

Ο fund πρότζεκτ μάνατζερ της Enercon, Peter Kossmann, δήλωσε:

«Η πλατφόρμα προσφέρει έτσι την κατάλληλη απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ρυθμιζόμενο περιβάλλον».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enercon, Momme Janssen, δήλωσε:

«Αυτή η πλατφόρμα θέτει την Enercon σε θέση να προσφέρει προσαρμοσμένες ευκαιρίες στους επενδυτές. Βλέπουμε αυτήν την προσφορά ως μια επιπλέον πτυχή της υποστήριξης πελατών για εκείνους τους πελάτες που θα ήθελαν πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και του γενικού μας στόχου να συνεχίσουμε να προωθούμε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα την αιολική ενέργεια στην ξηρά.

«Εξάλλου, δεν έχουμε προβλήματα με τις επενδύσεις σε έργα χερσαίας αιολικής ενέργειας, αλλά με την περαιτέρω επέκταση της χερσαία αιολικής ενέργειας. Οι πολιτικοί πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, ώστε η επέκταση της αιολική ενέργεια στη Γερμανία να πάρει τελικά τη νέα ώθηση που χρειάζεται».