SSE Renewables: Παραγωγή της πρώτης ισχύος σε αιολικό πάρκο 38 MW στη Σκωτία

SSE Renewables: Παραγωγή της πρώτης ισχύος σε αιολικό πάρκο 38 MW στη Σκωτία
Δευτέρα, 12/04/2021 - 13:42

Η SSE Renewables παρήγαγε την πρώτη της ισχύ στο αιολικό πάρκο Gordonbush Extension στη Σκωτία λίγες εβδομάδες μετά την παράδοση των 11 ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa στο έργο 38 MW.

Οι τέσσερις πρώτες ανεμογεννήτριες άρχισαν να λειτουργούν αυτή την εβδομάδα και παράγουν ισχύ.

Η Gordonbush Extension έχει προγραμματιστεί να τεθέι σε πλήρη λειτουργία στα μέσα του 2021 και βρίσκεται δίπλα στο αιολικό πάρκο Gordonbush 71.75MW της SSE Renewables, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2012.

Η Gordonbush Extension κατασκευάζεται 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Brora στο Sutherland στα Highlands της Σκωτίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται γα το πρώτο έργο που κατασκευάστηκε από την SSE Renewables σε εμπορική βάση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν επιδοτήσεις ή υποστήριξη CfD για τη χρηματοδότηση του έργου.

Ο επικεφαλής των έργων SSE Renewables χερσαίων αιολικών έργων Derek Hastings δήλωσε:

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την ομάδα Gordonbush Extension και και για την SSE Renewables να φτάσουμε στην« πρώτη δύναμη». Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις δοκιμαστικές συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκε αυτό. Όχι μόνο η ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίσει το βαθύ χιόνι και τις συνθήκες καταιγίδας, αλλά όταν το χιόνι έλιωσε, η λάσπη και το λιωμένο χιόνι έφεραν τις δικές τους προκλήσεις. Όλοι εργάζονται με ασφάλεια και ευελιξία, ενώ παραμένουν συμμορφωμένοι με τους κανονισμούς του Covid. Η ομάδα έχει κάνει τεράστια δουλειά σε δύσκολες συνθήκες και οι συνάδελφοί στη SSE Renewables μπορούν να είναι πάρα πολύ περήφανοι για τη συμμετοχή και το επίτευγμά τους».