Enercon: Πουλά το αιολικό πάρκο Stor-Skalsjon ισχύος 260MW στη Σουηδία

Enercon: Πουλά το αιολικό πάρκο Stor-Skalsjon ισχύος 260MW στη Σουηδία
Δευτέρα, 28/06/2021 - 13:09

Η Enercon υπέγραψε συμφωνία με την Eolus και την Hydro Rein για την πώληση του αιολικού πάρκου Stor-Skalsjon 260MW στη Σουηδία για 17 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η Hydro Rein και η Eolus θα κατέχουν ποσοστό 49% και 51%, αντίστοιχα και επιπλέον το έργο θα καλυφθεί με 12ετή σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Hydro.

Οι εταίροι συμφώνησαν να εκποιήσουν την πλειονότητα των μεριδίων του έργου και η διαδικασία πωλήσεων θα ξεκινήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Οι συμβάσεις προμηθευτών θα συναφθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και η έναρξη λειτουργίας αναμένεται να ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η Hydro θα διαχειριστεί την εξισορρόπηση και όλο τον χειρισμό της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έχει υπογραφεί ήδη συμφωνία σύνδεσης δικτύου και η σύνδεση θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021.

Σχετικά με το έργο, η Enercon έχει ξεκινήσει την κατασκευή εσωτερικών δρόμων και με τις επόμενες εργασίες θα εκτελεσθεί μια νέα ισορροπία συμφωνίας από την Eolus και την Hydro καθώς και μια νέα συμφωνία προμήθειας, λειτουργίας και συντήρησης ανεμογεννητριών.

Η Enercon θα αποζημιωθεί επίσης για τις διεξαγόμενες κατασκευαστικές εργασίες, πάνω από την τιμή αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eolus, Marcus Landelin, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτήν τη συνεργασία με την Hydro Rein και προσβλέπουμε στη συνεργασία για την κατασκευή του Stor-Skalsjon. Με το PPA και την κυριότητα της Hydro μπορούμε να προσφέρουμε μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία στον τομέα της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία».

Ο επικεφαλής της Hydro Rein, Olivier Girardot, δήλωσε:

«Αυτό το έργο είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Hydro Rein στις Σκανδιναβικές χώρες και προς την φιλοδοξία μας να επενδύσουμε σε 1GW έργων μέχρι το τέλος του 2021. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε αυτό το έργο από κοινού με την Eolus, η οποία έχει ισχυρό ιστορικό στην ανάπτυξη έργων αιολικής ενέργειας στη Σουηδία».