WPD: Τέθηκε σε λειτουργία αιολικό πάρκο 35,6MW στη Γαλλία με ανεμογεννήτριες Enercon

WPD: Τέθηκε σε λειτουργία αιολικό πάρκο 35,6MW στη Γαλλία με ανεμογεννήτριες Enercon
Τετάρτη, 02/06/2021 - 17:02

Τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Auzay, ισχύος 35,6MW, της WPD που βρίσκεται στο Vendée της Γαλλίας.

Πιο αναλυτικά, το έργο διαθέτει 9 ανεμογεννήτριες της Enercon τύπου E138 και ύψους 110 μέτρων.

Το αιολικό πάρκο Auzay είναι το δεύτερο πάρκο στη Γαλλία που είναι εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες E138 και θα παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τις 55 ανεμογεννήτριες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην νότια πεδιάδα Vendée, σύμφωνα με τη WPD.

Θα καλύψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 34.200 κατοίκων, ή το ισοδύναμο του 46% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Κοινότητας Κοινοτήτων των Pays de Fontenay-Vendée.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Enercon για τη δυτική Γαλλία, Yann Ricordel, δήλωσε:

«Αυτές οι εννέα ανεμογεννήτριες E-138 τελευταίας γενιάς είναι ιδανικές για τη γαλλική αγορά:, ο χρόνος συναρμολόγησης βελτιστοποιείται και έχουν μικρότερες πλατφόρμες μειώνοντας τον αντίκτυπο στην κατανάλωση χώρου».

Ο πρόεδρος της WPD για τα χερσαία έργα στη Γαλλία, Grégoire Simon, δήλωσε:

«Το έργο αιολικής ενέργειας Auzay, νικητής της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προσφορών, συμβάλλει σημαντικά στη γαλλική ενεργειακή μετάβαση. Η προκύπτουσα μέση τιμή των 65,4 € / MWh ήταν ένα σαφές σημάδι της ανταγωνιστικότητας της αιολικής ενέργειας σε επίπεδο τιμής αγοράς. Χάρη στις τεχνολογικές μας επιλογές, συμβάλλουμε έτσι στη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές».