Enercon: Παραγγελία 305 MW για τρία αιολικά έργα στον Καναδά

Enercon: Παραγγελία 305 MW για τρία αιολικά έργα στον Καναδά
Πέμπτη, 01/04/2021 - 15:45

Νέα μεγάλη παραγγελία ανεμογεννητριών δέχτηκε η Enercon συνολικής ισχύος 305 MW για τρία αιολικά έργα στον Καναδά από την Potentia Renewables0.

Πιο συγκεκριμένα, η Enercon θα προμηθεύσει τα έργα Jenner, που βρίσκονται βόρεια του χωριού Jenner, στην Αλμπέρτα, με 55 ανεμογεννήτριες τύπου E-160 EP5 E3 οι οποίες θα τοποθετηθούν σε υβριδικούς πυλώνες χάλυβα 114 μέτρων και η κάθεμία θα είναι ικανή να παράγει έως και 5.56 MW.

Τα έργα Jenner 1 και Jenner 2 έχουν επιλεγεί για συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του Γύρου 3 για τις προμήθειες ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας από τον Διαχειριστή Ηλεκτρικών Συστημάτων της Alberta το 2018 και αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορικές δραστηριότητες το 2022 και το 2023 αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το έργο Jenner 3 έχει προγραμματιστεί να συνάψει διμερή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και θα ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες το 2022.

Σημειώνεται ότι η Enercon θα παρέχει επιπλέον υπηρεσίες συντήρησης στις ανεμογεννήτριες βάσει μακροπρόθεσμης συμφωνίας.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Enercon, Momme Janssen, δήλωσε:

«Έχουμε δει μεγάλη δυναμική στη νέα πλατφόρμα EP5 σε διαφορετικές διεθνείς αγορές. Είμαστε χαρούμενοι που η Potentia Renewables έχει επιλέξει την Enercon για τρία έργα που θα προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια στην αγορά της Αλμπέρτα σε χαμηλές τιμές. Αυτό δείχνει ότι το νέο εμβληματικό μοντέλο EP5 είναι κατάλληλο για χώρες που έχουν μακρά ιστορία στις ανταγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών».