Eni και BP σε συνομιλίες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία

Eni και BP σε συνομιλίες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία
Τρίτη, 01/06/2021 - 16:15

Η BP και η Eni βρίσκονται σε συνομιλίες για το μέλλον των περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία, καθώς οι δύο εταιρείες αυξάνουν τις προσπάθειές τους να επαναπροσδιορίσουν τις επιχειρήσεις τους για να αντιμετωπίσουν τα μειωμένα περιθώρια, το αυξανόμενο χρέος και τις κλιματικές πιέσεις.

Οι κορυφαίες εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης μειώνουν τα χαρτοφυλάκια πετρελαίου και φυσικού αερίου για να διατηρήσουν μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που πιθανότατα θα είναι κερδοφόρα και να αναδιατάξουν κεφάλαια για μια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για τη μελλοντική ζήτηση ορυκτών καυσίμων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη δημιουργία κοινοπραξίας για τη λειτουργία των συνδυασμένων επιχειρήσεων τους στην Αγκόλα.

Οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν, ανέφεραν ότι η BP και η Eni βρίσκονται σε συνομιλίες σε αρχικό στάδιο έτσι ώστε η ιταλική εταιρεία να αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της BP στην Αλγερία.

Οι πλευρές διερευνούν μια ολοκληρωμένη πώληση καθώς και μια επιλογή για την BP να λάβει μερίδια σε περιουσιακά στοιχεία της Eni σε όλο τον κόσμο, πιθανώς στην κορυφαία εγκατάστασή της υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη.

Έχουν επίσης εξετάσει την ιδέα της δημιουργίας κοινοπραξίας στη χώρα της Βόρειας Αφρικής παρόμοια με το μοντέλο της Αγκόλας, ανέφεραν οι πηγές.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία θα βοηθούσε την BP να διαθέσει τα περιουσιακά της στοιχεία στην Αλγερία μετά την αποτυχία της από το 2019 να πουλήσει το 45,89% μερίδιο της στη μονάδα φυσικού αερίου In Amenas.

Πηγή: Reuters