GE: Παραγγελία ανεμογεννητριών 327 MW για ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στην Ινδία

GE: Παραγγελία ανεμογεννητριών 327 MW για ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στην Ινδία
Πέμπτη, 15/10/2020 - 15:35

Η GE Renewable Energy δέχτηκε νέα παραγγελία για προμήθεια ανεμογεννητριών από τη SB Energy για αιολικό πάρκο στην Ινδία.

Πιο συγκεκριμένα, η GE έχει αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση 121 ανεμογεννητριών τύπου 2.7-132, συνολικής ισχύος 327 MW, οι οποίες θα εγκατασταθούν στο αιολικό πάρκο Pritam Nagar στο Madhya Pradesh της Ινδίας.

Το έργο κέρδισε η SB Energy κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας του τμήματος αιολικής ενέργειας, της Solar Energy Corporation της Ινδίας, και θα παράγει αρκετή πράσινη ενέργεια για 250.000 νοικοκυριά στην Ινδία.

Όπως αναφέρει η GE, η συγκεκριμένη παραγγελία αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ανεμογεννήτρια 2,7-132, η οποία αποτελεί την τεχνολογία επιλογής για τους πελάτες της στην Ινδία λόγω της κορυφαίας απόδοσης στις χαμηλές ταχύτητες ανέμου της Ινδίας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παραγγελία θα ενισχύσει το σημαντικό αποτύπωμα της GE στην Ινδία με προϊόντα που σχεδιάζονται κυρίως στο Τεχνολογικό Κέντρο της GE στο Bengaluru, πτερύγια που κατασκευάζονται σε εργοστάσια της GE στο Vadodara και στο Bengaluru και συναρμολόγηση στη βιομηχανική εγκατάσταση GE Multi-modal στο Pune.

Ο Gilan Sabatier, περιφερειακός διευθυντής της χερσαίας αιολικής ενέργειας της GE Renewable Energy στη Νότια Ασία και την Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που επιλέξαμε η SB Energy για την εκτέλεση αυτού του εμβληματικού έργου στη χώρα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά έργα στην Ινδία και θα συμβάλει σημαντικά στις ανανεώσιμες φιλοδοξίες της χώρας. Το έργο αποτελεί απόδειξη της ικανότητας της GE να προσφέρει τεχνολογία αιχμής και λύσεις ανάπτυξης ιστοτόπων για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των πελατών. Ευχαριστούμε ειλικρινά την SB Energy για την εμπιστοσύνη της και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας καθώς συνεχίζει να χτίζει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».